Lucan, la ieşirea de la Curtea de Apel: "Nu este procesul meu, ci al medicinei româneşti" VIDEO

Lucan, la ieşirea de la Curtea de Apel:
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti judecă, vineri, contestaţia procurorilor DIICOT la decizia Tribunalului Bucureşti de a-l lăsa în libertate pe medicul Mihai Lucan, acuzat intr-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane de lei.

UPDATE, ora 12.00. Medicul Lucan a făcut declaraţii la ieşirea de la Curtea de Apel Bucureşti.

"Impresia mea este că acest proces nu este numai procesul lui Lucan, al Institutului de Transplant Cluj sau al clinicii private (Lukmed, n.red.). Este procesul medicinii româneşti. Putem vedea de fapt în ce situaţie se regăseşte întreaga medicină. Institutul a fost parte a unui sistem sanitar, timp de 20 de ani a fost controlat, evaluat şi cum, dintr-o dată, în 2016 şi 2017 a devenit un element... ", a spus Lucan.

 

Pe 22 decembrie 2017, Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a medicului Mihai Lucan, a fiului său, Valerian Lucan, şi a directorului administrativ în cadrul Institutului Clinic de Urologie Cluj-Napoca, Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, aceştia fiind cercetaţi sub control judiciar. Ulterior, procurorii DIICOT, cei care instrumentează cazul, au contestat decizia de lăsare în libertate a medicului, însă şi Lucan a contestat controlul judiciar.

Joi, o cameră audio-video a fost descoperită în maşina soţiei medicului Mihai Lucan, procurorii DIICOT precizând că aceasta a fost instalată ca urmare a punerii în executare a unui mandat de supraveghere tehnică, obţinut cu "respectarea normelor de procedură penală".

DIICOT a informat că dosarul care-l vizează pe Mihai Lucan are ca obiect efectuarea de cercetări faţă de membrii unui grup infracţional organizat constituit de către suspecţii Mihai Lucan, Valerian Lucan şi Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, în calitate de angajaţi ai persoanei vătămate Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, având ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul Institutului, în favoarea SC LUKMED SRL.

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca ar fi fost prejudiciat cu 5.169.406,91 lei.

Ar fi fost folosite resursele financiare, materiale şi umane ale Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în beneficiul clinicii aparţinând SC LUKMED SRL. Mai mult, pacienţii operaţi în clinica privată ar fi avut cheltuieli de internare în ICUTR mult reduse faţă de tarifele de spitalizare stabilite anual de Institut.

De asemenea, clinica privată ar fi folosit un aparat medical performant al Institutului, utilizat în tratarea diferitelor forme de cancer. Conform DIICOT, în perioada 2007-2009, un număr de 159 de pacienţi au făcut obiectul unor proceduri medicale care au fost efectuate în cadrul SC LUKMED SRL cu ajutorul unei aparaturi medicale aparţinând Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, transferată fără titlu din incinta acestei instituţii în cea a SC LUKMED SRL, în condiţiile în care sumele necesare achiziţionării kit-urilor necesare utilizării acestuia au fost achitate de către Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, iar pacienţilor le-au fost percepută sume consistente de bani, cuprinse între 3.000 şi 6.700 euro/intervenţie.

 

Comenteaza