Lucrările în zona lacului din Gheorgheni sunt aproape gata VIDEO

Lucrările în zona lacului din Gheorgheni sunt aproape gata VIDEO
Lucrările de amenajare a zonei lacului din Gheorgheni, în valoare de o jumătate de milion de euro, sunt aproape finalizate. Peste aproximativ trei săptămâni, clujenii vor putea să se bucure de una dintre cele mai frumoase privelişti din oraş. Parcul care va fi amenajat va include o pistă pentru biciclişti şi una de alergare, dar şi un loc de joacă pentru copii. În plus, clujenii vor avea şi posibilitatea să se plimbe cu barca pe lac.

Spaţiul din apropierea complexului comercial din Iulius Mall va fi amenajat la cele mai înalte standarde şi are o suprafaţă de peste 30.000 metri pătraţi.

"Acces ponton pentru hidrobiciclete si bărci care vor fi aduse ulterior, va fi o zonă de 10.000 de metri pătraţi, cu gazon special, precum cel care este folosit la arenele de fotbal, unde clujenii îşi vor putea petrece timpul liber, o pistă de biciclete în jurul acestui lac şi o pistă de alergare", a spus Horea Uioreanu, preşedinte CJ Cluj. 

Proiectul este realizat de Iulius Mall, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi hotelul Univers T. Directorul hotelului anunţă că şi terenurile de tenis din apropiere vor suferi anumite îmbunătăţiri.

"Acolo noi vom moderniza baza, vom crea pe o structură metalică, adică vom închide două dintre terenuri, iar unul dintre el va fi transformat în teren de fotbal sintetic. Va fi o investiţie destul de mare, dar vom crea cele mai bune condiţii: vestiare, băi, duşuri, iar deasupra vor vom face o terasă de circa 80 m, unde se va putea servi o băutură cu vedere la lac", a spus Valentin Lungu, de la Univers T.

Lucrările la baza sportivă au deja finanţare, iar licitaţia este programată pentru finalul acestui an. Pentru ca zona din apropierea Iulius Mall să arate bine, vor fi plantaţi în zilele următoare 18.000 de arbuşti, flori şi arbori, din care 2.000 de arbori şi arbuşti de mari dimensiuni. Costul total al proiectului este de 500.000 de euro.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza