Lucrările la un drum judeţean, întârziate din cauza păsărilor sălbatice FOTO/VIDEO

Lucrările la un drum judeţean, întârziate din cauza păsărilor sălbatice FOTO/VIDEO
Lucrările de reabilitarea ale unui drum judeţean de lângă Gherla sunt blocate. Motivul este că păsările sălbatice îşi depun ouăle în această perioadă.

Drumul judeţean Gherla - Ţaga - Cămăraşu are o lungime de 38,3 kilometri. Acesta urma să fie reabilitat în perioada imediat următoare, dar păsările sălbatice din zonă le dau bătăi de cap autorităţilor, care au întâmpinat probleme cu Agenţia de Mediu.

"Din cauza faptului că urmează ca păsările din zonă să depună ouă, până la 1 mai nu putem lucra pe o anumită porţiune de drum de 5 kilometri, între Sântioana şi Ţaga", spune Liviu Bota, directorul Regiei Autonome Administrarea Domeniului Public şi Privat Cluj. "Ştiu doar că este o arie protejată, nu ştiu exact ce fel de păsări sunt acolo. Vom putea intra pe acest sector doar după depunerea ouălor, respectiv de la 1 mai. După părerea mea, noi facem lucrări şi pentru protecţia mediului. Drumul este într-o stare jalnică, cu multe gropi. Traficul se desfăşoară anevoios. Sunt gropi, iar mașinile circulă cu viteză redusă, poluează atât fonic, cât și prin gazele arse de la eșapament", a mai explicat Bota.

De cealaltă parte, oamenii care locuiesc în zona Gherla - Ţaga - Cămăraşu susţin că lucrările ar fi putut începe fără probleme. "Păsările nu şi-au depus încă ouăle, peste o lună, o lună şi jumătate o vor face. Dacă s-ar apuca acum de lucru, s-ar putea să poată reabilita. Uitaţi-vă la cum arată drumul. Dezastru, ca bombardat! Anul trecut a fost plombat", a spus un bărbat din Sântioana.

Unii dintre săteni sunt convinşi că totul e un pretext pentru a nu se demera lucrările. "Din cauza păsărilor nu pot lucra? Păsările nu pot fi afectate. Categoric e o scuză. Drumul acesta nu a fost reabilitat complet din '58. De atunci s-a dat un strat peste şi pe urmă cârpituri", a explicat un bătrânel care locuieşte în zonă.

"Nu am ştiut de treaba asta. Ştiam că anul acesta se repară tot. E sigur un pretext", a declarat un alt bărbat.

Etichete
Comenteaza