Ce spune premierul despre carantinarea populației României

Ce spune premierul despre carantinarea populației României

Ludovic Orban a declarat, luni că nu discută despre posibilitatea de a izola populația la domiciliu, în acest moment obiectivul Executivului fiind să nu afecteze economia.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, în cadrul vizitei oficiale făcute de membri ai Guvernului la Paris, că nu discută despre posibilitatea de a izola populația la domiciliu, precum în timpul stării de urgență, în acest moment obiectivul Executivului fiind să nu afecteze economia.

“Nu avem în discuții o astfel de eventualitate în momentul de față. Noi am adoptat un set de măsuri care țin cont de modul de transmitere a virusului și așteptăm să vedem eficiența acestor măsuri. Din punctul nostru de vedere, cu cât mai mulți români respectă regulile de protecție sanitară, cu atât viața poate fi mai normală.

Obiectivul nostru este să nu afectăm economia în niciun fel, să asigurăm funcționarea economiei, să luăm cât mai puține măsuri de restricționare și ne dorim ca oamenii să aibă o viață cât mai aproape de normal”, a afirmat Orban.

Șeful Executivului a subliniat că vizita efectuată în Franţa, în contextul pandemiei, evidenţiază importanţa relaţiilor bilaterale pentru ambele state. Premierul a făcut referire şi la o colaborare în domeniul sanitar, care vizează schimb de experienţă, susţinere reciprocă, precum şi poziţii comune la nivel european în reglementările din domeniul sănătăţii.

Comenteaza