Ludovic Orban, despre eventuala închidere a şcolilor: Măsura este în analiză

Ludovic Orban, despre eventuala închidere a şcolilor: Măsura este în analiză

Ludovic Orban, întrebat despre eventuala închidere a şcolilor din cauza coronavirusului, a spus că măsura este în analiză, dar nu poate fi luată uşor, pentru că ar perturba procesul educaţional.

„Măsura lipseşte elevii de posibilitatea de a primi toate informaţiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la şcoală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a spus Orban, potrivit Mediafax.

Consiliul Elevilor a cerut Ministerului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

„Această măsură preventivă trebuie asumată ţinând cont de faptul că şcolile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare şi nici de o cultură a siguranţei pentru ca acest virus să nu fie răspândit”, se arăta într-un comunicat transmis de Consiliul Elevilor. Potrivit acestuia, un elev petrece, în şcoală, până la 7 ore pe zi, iar în condiţiile în care în multe unităţi nu există săpun şi hârtie, se impune suspendarea cursurilor.

O nouă şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă va avea loc, luni, şi se va analiza dacă vor fi închise toate şcolile din România în contextul cazurilor noi de coronavirus.

Comenteaza