Luptă în patru la Apahida

Luptă în patru la Apahida
Cel mai longeviv primar din Cluj, Ionel Fărcaş, a candidat la alegerile locale din comuna Apahida pentru a câştiga un nou mandat. Ieri, în şcoala din centrul comunei contracandidaţii lui Fărcaş aşteptau să vadă care este prezenţa la vot, în speranţa de a afla care le sunt şansele de a-l înlocui pe cel care şi-a petrecut mare parte din viaţă în fotoliul de primar al Apahidei.

Primul dintre candidaţii la fotoliul de primar al comunei pe care reporterii ZIUA de CLUJ l-au întâlnit la secţiile de votare a fost Marius Bucur, reprezentantul Partidului Poporului Dan Diaconescu. "Am votat pentru schimbare, pentru tineri şi pentru oamenii nevoiaşi", a spus Bucur. Schimbare îşi doreşte şi Călin Păcurar, candidatul PDL din Apahida. "Am votat pentru schimbare şi pentru că vreau să aduc comunitatea la un nivel mai bun", a precizat Păcurar.

Pe de altă parte, candidatul PSD, Grigore Fati, speră să atragă fonduri europene în comună în cazul în care localnicii îl vor vota. "Am votat pentru viitorul comunei, pentru o administraţie cu o mai mare doză de modernism, pentru a lupta în vederea schimbării. Vreau să demonstrez că putem fi peste nivelul ţării la atragerea de fonduri europene", a spus Fati, convins de şansele sale.

Pe de altă, candidatul PRM, Ioan Groza, nu era deloc convins de şansele sale, cum el însuşi le-a mărturisit reporterilor ZIUA de CLUJ, după ce şi-a susţinut la rândul său discursul din care nu lipsea cuvântul "schimbare". "Am votat pentru schimbare. Sunt multe lucruri care nu s-au făcut bine aici în comună", a afirmat Groza. "Am fost 25 de ani primar înainte de Revoluţie", a mărturisit Ionel Fărcaş, membru PNL, pe care reporterii ZIUA de CLUJ l-au găsit adăpostindu-se de soare într-un foişor amplasat în curtea primăriei. "Eu am votat pentru mai binele comunei, pentru dezvoltarea ei la un nivel mai înalt", a precizat Fărcaş.

Conform datelor reprezentanţilor secţiilor de votare din Apahida, până la ora 15:00 votaseră 35% din cei 8.600 de locuitori ai comunei. Nici localnicii comunei Apahida nu ştiau foarte bine care le sunt cerinţele de la un viitor primar. "Vrem tot de la primar: drum, canalizare, şcoli", a spus o femeie. Un grup de bărbaţi, mari susţinători ai unuia dintre candidaţi, au răspuns simplu: "Vrem ce vrea candidatul", fără a şti să enumere de ce ar avea nevoie în calitate de localnici. "Vreau schimbare", a spus un alt apahidean.

 

 

Comenteaza