Lupta pentru Primărie şi Consiliul Judeţean, analizată la REALITATEA TV Cluj

Lupta pentru Primărie şi Consiliul Judeţean, analizată la REALITATEA TV Cluj
Editorialiştii ZIUA de CLUJ Rareş Bogdan şi Octavian Hoandră, alături de jurnalistul Ion Novăcescu, au fost invitaţii lui Ciprian Aron la emisiunea Clujul în Realitate de la REALITATEA TV Cluj. Aceştia au comentat cel mai recent sondaj electoral, conform căruia candidaţii USL ar obţine mai multe voturi decât PDL la Cluj, dar şi lupta electorală pentru fotoliile de conducere la cele două instituţii.

"Rezultatele sunt poate previzibile, poate nu. Arată anumite tendinţe cu nişte mişcări foarte încete, ardelene. La Cluj USL are un scor de 42% la nivel judeţean. La Cluj PDL reuşeşte să păstreze 38-39%", a spus Rareş Bogdan.

La rândul lui, jurnalistul Ion Novăcescu a comentat cifrele din sondaj. "Concluzia e că în cazul PDL avem de-a face cu două locomotive electorale, Alin Tişe şi Sorin Apostu. Nu e acelaşi lucru şi la USL. Acest sondaj comandat de PSD este o radiografie a muncii politice şi administrative făcute până acum. Asta e situaţia cu un an de zile înainte de alegerile locale. Nici unul dintre liderii opoziţiei nu a urmat modelul lui Emil Boc pentru a câştiga puncte electorale", a explicat Novăcescu.

Rareş Bogdan a avertizat: "Dacă USL nu tratează cu seriozitate Clujul, va fi foarte greu să câştige la nivel naţional cu peste 50%. Nu trebuie uitat că în 2004 Clujul a fost Stalingradul care l-a făcut pe Adrian Năstase să piardă alegerile. USL va câştiga alegerile în 2012, la nivel naţional. Ăsta e un lucru foarte clar şi foarte sigur în România. Problema e cu cât va trece de 50% sau dacă va trece de acest prag. Oricum, Clujul, alături de 6-7 judeţe în România, par a se configura în nişte enclave <<portocalii>> într-o mare masă de judeţe <<galbene>> şi <<roşii>>, cu câteva pete <<verzi>>".

Editorialistul ZIUA de CLUJ Octavian Hoandră i-a criticat puternic pe politicienii clujeni. "Nişte oameni ar trebui să se lase de politică. Domnul Marius Nicoară e om de afaceri foarte bun. Eu cred că ar trebui să se retragă pentru că e obosit. Alexandru Cordoş e un tip elegant, care ştie să vorbească, dar nu are nimic de politician. Eu sunt sigur că sunt oameni inteligenţi. Mircea Giurgiu ar putea să se ducă foarte uşor la sindicat. Sorin Apostu şi-a văzut interesul, a profitat că Emil Boc e prim-ministru. Va fi greu de bătut în lupta pentru primărie. Andrei Marga e un lider naţional. N-are ce căuta în listele acestea, el trebuie să fie în listele de ministru, de prim-ministru, cel puţin ministru de Externe. Horea Uioreanu are interese de ordin financiar. Cornel Itu este un tip axat numai pe făcut bani. Şi Tişe s-a detaşat, va fi, de asemenea, greu de învins", a spus Hoandră. Puteţi urmări înregistrarea emisiunii pe www.ziuadecj.ro.

 

Comenteaza