Lupul, paznic la oi: deţinutul evadat era numit “gardian”

Lupul, paznic la oi: deţinutul evadat era numit “gardian”
Evadatul care a fugit săptămâna trecută de sub paza Penitenciarului de Maximă Siguranţă Gherla era pus să păzească restul deţinuţilor. Fiind considerat “de încredere”, el avea asupra sa inclusiv un telefon mobil cu care să anunţe orice tentativă de fugă sau de conduită nepotrivită a colegilor de detenţie.
Surse din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Gherla au declarat că tânărul de 25 de ani, evadat pe când se afla la lucru în municipiul Gherla, era un “gardian” neoficial al grupului de şapte deţinuţi, toţi condamnaţi la ispăşirea pedepselor în regim deschis. Codruţ Timciuc era desemnat de autorităţile penitenciarului să îi păzească pe ceilalţi, în timp ce, potrivit normelor europene în vigoare, poliţistul care-i însoţea nu avea asupra sa arme. La un moment dat, când acesta a intrat în incinta unei clădiri în care supraveghea şi alţi deţinuţi, Codruţ Timciuc a plecat, efectiv, de pe şantierul de schimbare a conductelor de apă al societăţii clujene Grup 4 Instalaţii SA, situat în zona Muzeului de Istorie din Gherla. Ca să iasă cât mai repede din oraş, el a furat o maşină pe care a condus-o până în Gilău, localitate în care a fost prins două zile mai târziu. Bărbatul era condamnat pentru furt calificat la doi ani de închisoare, din care ispăşise câteva luni.

Acum îi vor fi adăugate la pedeapsă, cumulativ, închisoare pentru evadare (circa 2 ani), furt de maşini (2 ani), dar şi conducere pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere. El era programat pentru propunere de eliberare condiţionată în 23 iunie 2011. Se pare că Timciuc a fugit din închisoare dorind să ajungă în Aghireşu, unde fosta lui iubită se căsătorise. Acesta a fost prins de jandarmi, în colaborare cu poliţia şi cu personalul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), prin filtre în tot judeţul şi regiunile limitrofe. El a fost reîncarcerat şi îşi aşteaptă procesul.

Etichete
Comenteaza