Macabru: schelet descoperit lângă Piaţa Abator

Macabru: schelet descoperit lângă Piaţa Abator
Scheletul unui cadavru care se presupune că ar aparţine unei femei dispărute în urmă cu doi ani a fost găsit ieri dimineaţa în zona Pieţei Abator, din centrul Clujului.

Oasele au fost descoperite de un bărbat, în boscheţii Parcului Feroviarilor, în jurul orei 10:40. Acesta a alertat poliţia la numărul de urgenţă 112, iar echipa operativă exclude suspiciunea de omor în acest caz. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, Adnana Ilieş, spune că, cel mai probabil, cadavrul aparţine unei femei care a fost dată dispărută în aprilie 2010, Gisela B., care locuia în zonă.

Cadavrul a fost descoperit la mai puţin de 10 metri de piaţa de legume-fructe Abator. Una dintre vânzătoare, Rodica Copil, care are o tarabă în piaţă de doi ani, spune că a simţit miros de putrefacţie de la începutul verii. "Nimeni nu s-a gândit că ar fi un cadavru. Dacă aş fi ştiut, nu aş mai fi venit în piaţă. De când sunt căldurile astea, am crezut că mirosul e de la gunoaie", a declarat femeia, pentru ZIUA de CLUJ.

Terenul pe care a fost descoperit cadavrul este nefolosit de ani de zile. Singura lui destinaţie din ultima vreme a fost de rampă ilegală de gunoi şi de adăpost pentru boschetari, spun cei care vând în piaţă. "Aici sunt doar mizerii. Acum trei ani a fost vorba că se construieşte ceva şi s-au făcut forări peste tot. De atunci încoace, aici sunt doar bălării, se aruncă gunoaie", spune Petru Bode, un alt vânzător din Piaţa Abator, care vine aici să vândă cartofi de cel puţin patru ani.

Ilieş spune că persoana găsită în tufe pare a fi fost o femeie care a fost dată dispărută acum doi ani, şi care locuia pe una dintre străzile din vecinătate. "Aceasta reiese din obiectele de îmbrăcăminte găsite la faţa locului", a spus Ilieş. Femeia, Gisela B., a fost dată dispărută în luna aprilie 2010 şi avea, atunci, 58 ani. În cauză nu sunt suspiciuni de omor, precizează Ilieş.

Cadavrul a fost transportat la Institutul de Medicină Legală (IML) Cluj, care îl va cerceta în cursul zilei de astăzi. „A ajuns târziu, vom face autopsia doar mâine (ieri, n. red.), a spus şeful IML, Costel Siserman.

 

 

Comenteaza