MAE: Au fost aduşi în ţară 98 de cetăţeni români din Austria şi Regatul Ţărilor de Jos

MAE: Au fost aduşi în ţară 98 de cetăţeni români din Austria şi Regatul Ţărilor de Jos
| Foto: capital.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al Regatului Ţărilor de Jos.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis sâmbătă AGERPRES, repatrierea a fost asigurată prin intermediul a două curse aeriene operate de compania Tarom, ca urmare a demersurilor comune ale MAE, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale MAI.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinatate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionarii pandemiei de COVID-19, MAE informează că, în cursul zilei de 29 mai, au revenit în ţară 43 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Ţarilor de Jos (pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti) şi 55 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria (pe ruta Bucureşti-Viena-Bucureşti)", precizează MAE.

Potrivit aceleiaşi surse, cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

MAE mai informează că demersurile de repatriere organizate pe ruta Amsterdam-Bucureşti au permis revenirea în România a unui cetăţean italian şi a unuia olandez.

De asemenea, aceste demersuri au permis repatrierea a trei cetăţeni eleni şi a unui cetăţean cu dublă cetăţenie, canadiană şi elenă, care şi-au continuat deplasarea către statul de destinaţie.

MAE recomandă verificarea cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul instituţiei privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate. 

Comenteaza