Maestrul Tibi Kiss-Budai vă prezintă reţeta săptămânii: Cremă de dovleac cu parfum de curry

Maestrul Tibi Kiss-Budai vă prezintă reţeta săptămânii: Cremă de dovleac cu parfum de curry
Reţeta acestei săptămâni, realizată de maestrul Tibi Kiss-Budai şi de prietena sa, a obţinut medalia de bronz la un concurs desfăşurat în Republica Moldova. Iată reţeta, povestită de maestrul Kiss-Budai:

"Ne trebuie o bucată de circa 200-250 de grame de dovleac, o lingură de ulei, zahăr, un cubuleţ de bază de supă de pui, piper alb, o ceapă, o lingură de curry sau orice alt condiment mai parfumat şi circa 50 de mililitri de frişcă nebătută. Curăţăm dovleacul de coajă, iar seminţele le punem la uscat.

Pulpa o tăiem cubuleţe mici. Într-o cratiţă mică, de circa 2 litri, se pune zahărul şi se topeşte până devine auriu, iar apoi se toarnă uleiul şi dovleacul tăiat cubuleţe şi ceapa tăiată mărunt. Se amestecă bine, se pune apă cu cubul de pui şi se lasă la fiert cam 10 minute.

Apoi luăm un mixer şi transformăm compoziţia în cremă, apoi punem linguriţa de curry şi piperul alb (dacă nu avem, putem folosi şi piper negru), luăm de pe foc, adăugăm frişca şi omogenizăm. Curăţăm seminţele, le rumenim uşor într-o tigaie şi le punem peste cremă. Este delicioasă. Poftă bună!".

(D.E.)

 

Comenteaza