Maestrul Tibi Kiss-Budai vă prezintă reţeta săptămânii: Cremă de dovleac cu parfum de curry
- Scris de Ziua de Cluj
- 12 Noi 2011, 00:22
- Eveniment
- Ascultă știrea

"Ne trebuie o bucată de circa 200-250 de grame de dovleac, o lingură de ulei, zahăr, un cubuleţ de bază de supă de pui, piper alb, o ceapă, o lingură de curry sau orice alt condiment mai parfumat şi circa 50 de mililitri de frişcă nebătută. Curăţăm dovleacul de coajă, iar seminţele le punem la uscat.
Pulpa o tăiem cubuleţe mici. Într-o cratiţă mică, de circa 2 litri, se pune zahărul şi se topeşte până devine auriu, iar apoi se toarnă uleiul şi dovleacul tăiat cubuleţe şi ceapa tăiată mărunt. Se amestecă bine, se pune apă cu cubul de pui şi se lasă la fiert cam 10 minute.
Apoi luăm un mixer şi transformăm compoziţia în cremă, apoi punem linguriţa de curry şi piperul alb (dacă nu avem, putem folosi şi piper negru), luăm de pe foc, adăugăm frişca şi omogenizăm. Curăţăm seminţele, le rumenim uşor într-o tigaie şi le punem peste cremă. Este delicioasă. Poftă bună!".
(D.E.)