"Mafia cărnii" a avut contract cu cantina de ajutor social a Primăriei VIDEO

Firma celor doi oameni de afaceri arestaţi în dosarul "mafia cărnii" a livrat produse cantinei de ajutor social din Cluj-Napoca, dar şi Spitalului de Boli Psihice din Borşa. Culmea este că, în plină anchetă DIICOT, conducerea spitalului spune că se aprovizionează în continuare de la aceeaşi firmă. În schimb, cantina de ajutor social a Primăriei Cluj a reziliat contractul. Potrivit anchetatorilor, o parte din carnea stricată a ajuns în fast-food-uri prin intermediul altei companii clujene.

 Firma oamenilor de afaceri Solin Seleşiu şi Bogdan Radu Curticiu, arestaţi în scandalul "mafia cărnii", a încheiat contracte cu instituţii ale statului. Printre acestea se numără şi spitalul de Boli Psihice Borşa, din judeţul Cluj. Conducerea spitalului spune că primeşte în continuare carne de la firma Michelangelo.

Aceeaşi firmă a avut contract şi cu Cantina de Ajutor Social a Primăriei Cluj-Napoca, însă contractul a fost reziliat.

În referatul de arestare preventivă a lui Bogdan Radu Curticiu se precizează că acesta ar fi falsificat etichetele privind originea produselor comercializate şi că ar fi trimis carne expirată unei altei companii, pentru a fi amestecată cu alte sortimente. De acolo, carnea ajungea la fast-food-urile din Cluj-Napoca.

CARNE EXPIRATĂ LA FAST-FOOD SURSA: REFERAT DIICOT

"Aceste împrejurări reies din convorbirile telefonice ale suspectului Curticiu Bogdan-Radu, care în ceea ce priveşte carnea expirată/alterată, de cele mai multe ori, o transportă la SC Abatorul Piggy SRL pentru a fi amestecată cu alte sortimente de carne spre a fi introdusă în consumul populaţiei", au precizat procurorii.

Reprezentanţii firmei Piggy, singurul procesator de carne de pui din Cluj-Napoca, recunosc că au trimis carnea la fast-food-uri, dar spun că nu era alterată.

"Noi am colaborat cu Michelangelo, am luat marfă, dar nu a ajuns marfă expirată.

Reporter: A ajuns la fast-food-uri carne stricată?

Director firmă: Nu.S-o cumpărat marfă de la Michelangelo, dar s-o cumpărat marfă românească cu factură, cu termen de garanţie, cu valabilitate, tot, care o fost avizată de Direcţia Sanitar Veterinară. Am analize, tot".

Şeful serviciul Inspecţie din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj, Mircea Lucaciu, şi un alt inspector au fost arestaţi preventiv în dosarul "mafia cărnii" tocmai pentru că i-ar fi protejat pe reprezentanţii firmelor implicate în reţea.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza