Mafia lemnului, luată la control. Amenzi de 11000 de lei

Mafia lemnului, luată la control. Amenzi de 11000 de lei
Polițiștii au desfăşurat joi o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. În cadrul ei, pentru neregulile constatate au aplicat sancțiuni și au confiscat material lemnos de circa 11.000 de lei.

Activitatea, derulată de polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, a vizat, cu precădere, transportul, depozitarea, debitarea și comercializarea materialelor lemnoase.

Astfel, în urma unui control de specialitate la o societate comercială din Măguri Răcătău care are ca activitate principală exploatarea și comercializarea materialelor lemnoase, s-a constatat că aceasta deține circa 16 metri cubi de cherestea rășinoase, fără documente legale de proveniență.

"În cauză a fost aplicată o sancțiune în cuantum de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. Materialul lemnos fără documente de proveniență, în valoare de peste 10.000 de lei, a fost ridicat și predat reprezentanților ocolului silvic", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. 

De asemenea, polițiștii au depistat pe strada 22 Decembrie 1989 din Turda un conducător auto care transporta material lemnos fără a avea documente de proveniență și însoțire a mărfii. Tot în trafic, pe DJ109, pe raza localității Vultureni, a fost identificată o autoutilitară cu care se transporta cherestea, materialul lemnos necorespunzând cu datele de pe avizul de însoțire a mărfii.

Cei doi conducători auto au fost sancționați în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de circa 1.000 de lei, a fost confiscat.

Comenteaza