Mai mulţi primari clujeni s-au plâns de numărul mic de poliţişti în comunele judeţului

Mai mulţi primari clujeni s-au plâns de numărul mic de poliţişti în comunele judeţului
Edilii i-au semnalat acest lucru deputatului PSD de Cluj Horia Nasra, care a adresat o întebare pe această temă ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan.

„Supun atenției dumneavoastră, doamnă ministru, o stare de fapt îngrijorătoare din Cluj: mai mulți primari mi-au semnalat reducerea numărului de polițiști în zonele rurale în ultimii ani. Practic în ultimele luni, comunitățile respective s-au confruntat cu mai multe evenimente infracționale, care puteau fi prevenite printr-o prezență mai activă a poliției în zonă", a arătat Nasra.

Demnitarul social-democrat a afirmat că alături de acest fenomen, există și situația polițiștilor care lucrează în prezent la Inspectoratul de Poliție Județean cluj și care s-au pensionat în 2016 sau se vor pensiona în 2017, într-un număr extrem de mare și care lasă un gol de profesionalism și de vechime în instituție.

„Acest deficit de cadre riscă să pună în pericol îndeplinirea misiuniilor poliției și, în primul rând, siguranța clujenilor din respectivele unități teritoriale. În consecință, vă rog să-mi comunicați măsurile care le veți dispune pentru acoperirea golurilor respective", a solicitat deputatul de Cluj.

 

 

Comenteaza