Maistrul militar Dorin Fodor, înmormântat la 43 de ani la Ţaga. Avea doi băieţi minori

Maistrul militar Dorin Fodor, înmormântat la 43 de ani la Ţaga. Avea doi băieţi minori
Sute de persoane au participat, marţi, în comuna clujeană Ţaga, la înmormântarea maistrului militar Dorin Fodor, care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului de elicopter din judeţul Sibiu.

Sicriul cu trupul său neînsufleţit a fost depus în curtea casei părinteşti din Ţaga, acolo având loc slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

"Mulţi oameni înţelepţi au meditat la fragilitatea vieţii noastre, la repreziciunea cu care ne mutăm în eternitate. Viaţa noastră pe pământ este ca o jucărie, zbor de pasăre călătoare. Flori pe care le preţuim le punem azi la căpătâiul lui Dorin Fodor, care a plecat pe neaşteptate în eternitate", adeclarat IPS Andrei.

La slujbă au asistat sute de persoane cu lumânări aprinse în mâini: rude, localnici, reprezentanţi ai conducerii Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii şi şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul maior Laurian Anastasof.

După terminarea ceremoniei religioase, sicriul a fost transportat cu un camion militar la cimitirul din sat, unde a fost coborât în groapă cu onoruri militare, iar o grupă de soldaţi a tras trei salve de puşcă în memoria lui Dorin Fodor, scrie Mediafax.

Maistrul militar Dorin Fodor avea 43 de ani, era căsătorit şi avea doi băieţi, de 10 şi 13 ani. El a absolvit, în 2001, Şcoala de Maiştri Militari "Traian Vuia", iar din 2002 era angajat la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

Elicopterul militar ce s-a prăbuşit într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

În urma accidentului, opt militari şi-au pierdut viaţa, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Duminică, la Academia Forţelor Terestre din Sibiu a avut loc o ceremonie religioasă în memoria celor opt militari morţi, iar apoi trei sicrie au fost transportate cu camioane militare spre Slatina, Piteşti şi Alba Iulia, iar celelalte cinci cu un avion militar, la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, unde a avut loc o altă ceremonie religioasă. Ulterior, trupurile neînsufleţite au fost predate familiilor pentru înmormântare.

Trei dintre militari au fost înmormântaţi luni. Funeraliile comandorului Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, şi ale căpitanului medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 de ani, au avut loc la Cluj-Napoca, în timp ce maistrul militar Paul Bădescu, în vârstă de 41 de ani, a fost înmormântat în comuna Buzoeşti din judeţul Argeş.

Tot marţi, de la ora 14.00, au avut loc în comuna cluejană Bonţida funeraliile maistrului militar Vasile Marian Gădălean, mort şi el în accidentul aviatic.

Comenteaza