"Majorat" în stil italian al Balului Operei VIDEO

Spectacolul italian organizat în cadrul ediţiei a XVIII-a a Balului Operei se anunţă a fi unul deosebit.

Pregătirile pentru organizarea celei de-a XVIII-a ediţii a Balului Operei sunt pe ultima sută de metri, fiind finalizată cutia acustică unde vor concerta artiştii Operei. Totodată, la ediţia din acest an, organizatorii au reamenajat foaierul Operei Naţionale astfel încât participanţii la eveniment să poată dansa.

„Cutia acustică este gata, iar acum i se aplică ultimele decoraţiuni. Va fi un instrument frumos pe care îl vom dona Operei Naţionale. Au început lucrările pentru decor", a declarat Matei Miko, organizatorul evenimentului. El a explicat şi că, pentru prima dată, participanţii la eveniment vor avea posibilitatea să danseze în cadrul balului. „Vom încerca să realizăm un modul al balului din care să facă parte şi dansul. Va fi o regândire a spaţiului din foaier într-o formulă inedită", a adăugat Miko. Balul Operei din acest an se va desfăşura sub tematica „Ciao, Italia!", iar unul dintre invitaţii speciali a evenimentului este dirijorul italian David Crescenzi.

"Cred că va fi o seară importantă pentru relaţia culturii italiene cu cea română. Colaborez de patru ani cu Opera Naţională din Cluj şi orchestra, soliştii şi corul ei a crescut mult prin intermediul culturii şi operei italiene", a declarat Crescenzi. El a dat câteva detalii şi despre spectacolul „Ciao, Italia!" pe care îl va dirija în prima seară a Balului Operei. „Nu am dorit să facem clasicul, obişnuitul concert cu arii precum „O sole mio", „Aida" sau „Traviata". Am încercat împreună cu Marius Budoiu (directorul Operei Cluj-n.red) să dăm un alt concept de operă, să nu mergem pe clasicele arii foarte populare. Am mers pe lucrări foarte importante din muzica italiană care sperăm să fie pe placul publicului clujean", a declarat dirijorul Italian, completat de Matei Miko. " Se va merge pe arii foarte importante de mari compozitori italieni precum Verdi, Puccini sau Rossini", a spus producătorul Balului Operei. Amfitrionii evenimentului sunt Ramona Bădescu şi realizatorul REALITATEA TV, Rareş Bogdan .

La rândul lui, publicistul Constantin Mustaţă a făcut publice numele personalităţilor clujene care, în seara de duminică, vor primi distincţia "Seniorii Cetăţii". "Între cei care vor fi pe scenă, dar printr-o scurtă înregistrare, este Arpad Paszkany. Nu-l vom vedea pe post de finanţator al echipei CFR Cluj, ci ca pe un om care a trudit să ajungă unde este, un om care a început fotbalul la "U" Cluj ca junior. Va fi pe scenă şi sculptorul Cornel Dulgheru, absolvent al Facultăţii de Arte din Cluj, şef de promoţie, cel care a întemeiat facultatea de arte de la Oradea", a declarat Constantin Mustaţă.

Totodată, titlul de "senior al cetăţii" îl va primi şi doctorul Zeno Millea din Aiud. "El s-a născut în Cluj şi a plecat la Aiud unde a realizat peste 40.000 de operaţii. De asemenea, pe scenă va urca şi profesorul Oliviu Pascu, care a condus Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", a mai spus scriitorul. Participanţii la Balul Operei vor primi fiecare câte o broşură care conţine o microbiografie a celor cărora li se va decerna premiul. De Marele Bufet al Balului Operei se va ocupa Adrian Munteanu, patronul grupului de localuri "Janis". "Bufetul barului va fi unul cu şampanie,vinuri, cocktail-uri şi răcoritoare. Am gândit un meniu care să creeze un echilibru între preparatele de inspiraţie italiană şi cele tradiţionale româneşti. Sperăm că mâncarea va fi destulă şi că ne vom lua cu bine examenul de la Balul Operei", a declarat Munteanu. O petrecere va fi organizată după bal în clubul My Way.

Balul Operei va începe sâmbătă şi duminică la orele 19:00. Sâmbătă, clujenii vor avea parte de un program de 70 de minute al Operei Naţionale, urmat apoi de decernarea premiilor Lya Hubic şi Mecena, dar şi de un program artistic oferit de Emanuel Cârstea în timpul pauzei.Tot sâmbătă, participanţii vor avea parte de un spectacol de modă al unor designeri italieni, dar şi de aniversarea a 20 de ani de Transilvania Fashion printr-o prezentare de modă la care vor lua parte modelele cele mai importante ale agenţiei. Duminică va avea loc decernarea trofeului "Emblemă de Cluj" de către preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Uioreanu, şi decernarea titululu de "Seniorii Cetăţiii", evenimente urmate de un recital de muzică clasică şi de un cocktail.

Explicatie foto: Balul Operei îi va avea ca amfitrioni pe Rareş Bogdan şi Ramona Bădescu / foto Ioana Tohat

 

Etichete
Comenteaza