Mama copilului rănit la Nisa a fost identificată

Mama copilului rănit la Nisa a fost identificată
Unul dintre cei doi români dispăruţi după atacul de la Nisa - mama minorului rănit - a fost identificată într-un spital, în stare destul de gravă, dar stabilă, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).


''MAE informează că mama minorului a fost identificată la un spital din Nisa. Potrivit medicilor, starea de sănătate a mamei minorului este destul de gravă, dar stabilă. Demersurile au fost realizate cu sprijinul ambasadorului României în Franţa aflat la faţa locului şi al reprezentantului Consulatului General al României la Marsilia.

Reprezentanţii misiunilor diplomatice române din Franţa menţin legătura cu personalul medical şi vor monitoriza evoluţia stării de sănătate. Verificările cu privire la situaţia celuilalt cetăţean român dat dispărut continuă'', a precizat MAE. Operaţiunile de identificare a tuturor victimelor de către autorităţile franceze nu au fost finalizate.

Două persoane au fost reţinute duminică la Nisa, în legătură cu atentatul de Ziua Naţională a Franţei, soldat cu 84 de morţi şi peste 200 de răniţi, afirmă surse judiciare, citate de BBC News online. Atentatul a fost comis de Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, un francez de origine tunisiană de 31 de ani, împuşcat de poliţie după ce a lovit intenţionat cu un camion sute de persoane.

Autorităţile încearcă să afle dacă Bouhlel a avut complici şi au reţinut şapte persoane supectate că ar fi implicate în acest caz. Fosta soţie a autorului atacului a fost arestată încă de vineri, iar rudele teroristului au fost audiate.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, care a transmis un mesaj prin care salută atentatul, precizând că a fost comis de "un soldat" al organizaţiei fundamentaliste sunnite, cel mai probabil un simpatizant al acesteia.

Comenteaza