Mama criminală rămâne după gratii

Mama criminală rămâne după gratii

Mama criminală rămâne în arest preventiv, conform deciziei Curții de Apel Cluj. 

Sonia Maria Alb, clujeanca care și-a omorât copilul de 9 ani în bătaie, a fost arestată preventiv în urmă cu trei zile, dar a atacat decizia Tribunalului Cluj. Recursul s-a judecat la Curtea de Apel Cluj miercuri, 10 iulie 2019, și a fost respins ca nefondat.

"Solutia pe scurt: În baza art. 204 C.pr.pen. respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpata ASM, în prezent arestată în Centru de Reținere și Arestarea Preventivă Cluj, împotriva încheierii penale nr. 483/C/07 iulie 2019, pronunțată de către judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Cluj. Stabileşte în favoarea Baroului Cluj, suma de 313 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu, sumă ce se va avansa din Fondul Ministerului Justiţiei. Obligă contestatoarea-inculpată la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 10 iulie 2019", se arată pe site-ul Curții de Apel Cluj. 

Firul unei povești cu final tragic 

Tragedia a avut loc sâmbătă seara, în cartierul clujean Mărăști. Medicii sosiți la fața locului nu au putut decât să declare decesul micuțului. Femeia nu doar că și-a bătutu copilul, dar i-a pus și pe frații acestuia să îl lovească. 

Luca, băiețelul de doar 9 ani omorât în bătaie, a fost abandonat la naştere împreună cu fratele lui geamăn şi, până la vârsta de cinci ani, a fost crescut de o familie de asistenţi maternali, lângă Cluj. Femeia care i-a născut i-a cerut înapoi pe amândoi acum 4 ani, după ce a primit de la primărie o locuinţă.  

Chinurile la care era supus băiatul, înainte să fie ucis, erau ştiute de apropiaţii familiei. Vecinii au povestit că auzeau zilnic prin ce trecea acest copil dar şi cei doi fraţi ai lui, însă niciunul nu a avut curajul să intervină ori să anunţe autorităţile. La şcoală, cei mici îşi ascundeau rănile.

Femeia de 36 de ani a crescut şi ea într-un centru de plasament şi este posibil ca traumele trăite în acea perioadă să fi condus la tragedie. 

Mama, diagnosticată cu retard mintal și tulburări de comportament 

În urma unui control efectuat la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Cluj, Consiliul Județean Cluj comunică că documentele relevă faptul că mama copilului este diagnosticată cu retard mintal și tulburare de personalitate asociată cu tulburări de comportament. "Doamna este încadrată în grad de handicap grav (fără însoțitor). Alte aspecte menționate: impulsivitate, toleranță scăzută la frustrare, (...) în trecut a experimentat episoade de incoerență, comportament inadecvat/agresiv, ideație suicidară.,,  Cu toate acestea, în condițiile în care mama copilului a recunoscut că aplica pedepse fizice, psihologul de caz a considerat ,,că este în beneficiul copiilor reintegrarea lor în familie". Mai multe detalii AICI! 

Președintele Consiliului Județean Cluj a dispus un audit general extern la DGASPC Cluj și a sesizeat instituția Avocatului Poporului după tragicul eveniment. 

Comenteaza