Mănăşturenii reclamă condiţiile din cel mai populat cartier al Clujului. Ce îi cer primarului

Mănăşturenii reclamă condiţiile din cel mai populat cartier al Clujului. Ce îi cer primarului
Un grup de mănăştureni, autointitulaţi "ardeleni indignaţi plătitori de taxe la zi", reclamă câteva dintre cele mai presante probleme cu care se confruntă zi de zi în cel mai populat cartier din reşedinţa de judeţ.

 

Deranjaţi de condiţiile din pieţe, de lipsa acută a locurilor de parcare şi de gunoaiele în care se împiedică la tot pasul, aceştia i-au adresat o scrisoare deschisă primarului Emil Boc, în care cer îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă.

"Noi, locuitorii din Mănăştur, aşteptăm de ani buni să se facă ordine în Piaţa Mănăştur. Ce găsim? Produse îngheţate iarna, pe care ni le vând apoi stricate. Sunt şi oameni care trudesc pământul pentru traiul zilnic îngheţând 8-10 ore şi multe femei îmbolnăvindu-se de frig. SRL-ştii se tem de conducerea pieţei că vor fi alungaţi dacă cer condiţii mai bune, dar toţi se complac în dezordine şi nefiscalitate", au afirmat ei, într-o postare pe portalul domnuleprimar.ro.

Pentru a rezolva această problemă, mănăşturenii îi cer primarului să ia măsuri ca să se închidă spaţiul de vânzare cu termopan, fapt ce va duce la asigurarea unor condiţii civilizate de comercializare a produselor.

O altă nemulţumire semnalată este legată de parcările haotice, care îngreunează traficul rutier. "În faţa bibliotecii din Mănăştur este o zonă aşa zisă parcare haotică, din cauza "buticurilor de 3 parale". Radeţi tot şi faceţi o parcare civilizată, cu spaţiu verde aferent. Se parchează în sensul giratoriu Primăverii cu Islazului şi nu avem vizibilitate dreapta din cauza celor parcaţi aiurea", reclamă aceştia.

Nu în ultimul rând, grupul "ardelenilor indignaţi" susţine că nu i se oferă condiţiile necesare pentru a se putea dispensa adecvat de gunoaiele menajere.

"Ni se cere să sortăm gunoaile, dar nu sunt containere marcate special, sunt containere cu roţile stricate ce zac în punctele de colectare, nu sunt căi de acces amenajate pentru ridicarea gunoaielor", îşi încheie aceştia scrisoarea.

Reclamaţia a fost publicată luni, 24 februarie, iar până în momentul publicării materialului nu a fost dat un răspuns din partea municipalităţii clujene.

Comenteaza