Mâncarea este mai scumpă la Cluj decât la Bucureşti sau Budapesta. Chiriile sunt însă mai mici

Mâncarea este mai scumpă la Cluj decât la Bucureşti sau Budapesta. Chiriile sunt însă mai mici
PROVINCIANEWS.RO a comparat Clujul cu mari oraşe ale României şi cu două capitale europene, Budapesta şi Viena. Totul cu ajutorul unui site specializat.

Potrivit indicatorilor furnizaţi de pagina de internet numbeo.com, puterea de cumpărare locală în Timişoara este cu 12, 64 % mai mică decât în Cluj-Napoca, la fel şi preţurile la restaurante, mai reduse cu 3,97% şi cele la alimente, cu 8,38% mai mici ca în oraşul de pe Someş.

În schimb, preţurile de cosum şi chiria sunt mai mari decât la Cluj cu 0,49, respectiv 0,75%. În ceea ce priveşte Braşovul, preţurile de consum sunt cu 2,95% mai mari decât în Cluj-Napoca, însă chiriile sunt cu 26,10% mai mici. Preţuri restaurantelor din Braşov sunt 1,86% mai mari decât în Cluj. Preţurile alimentelor în Braşov sunt 11,19% mai mici decât în Cluj-Napoca, dar, cu toate acestea, puterea de cumpărare locale din Braşov este de 8,21% mai mică decât în oraşul de pe Someş.

La o comparaţie cu Sibiul au fost furnizaţi doar doi indicatori: preţurile chiriilor din Sibiu, care sunt 25,43% mai mici decât în Cluj-Napoca, iar la restaurant este cu 4,59% mai scump decât la Cluj.

 

Vezi o comparatie a chiriilor din Cluj fata de Budapesta sau Viena pe PROVINCIANEWS.RO.

 

Comenteaza