Manelistul Culiță Sterp a fugit de poliție înainte de a face accidentul din centrul Clujului. A fost reținut pentru 24 de ore

Manelistul Culiță Sterp a fugit de poliție înainte de a face accidentul din centrul Clujului. A fost reținut pentru 24 de ore

Manelistul Culiță Sterp a fost depistat cu viteză pe Calea Florești, înainte de accidentul din Piața Avram Iancu, dar a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Artistul a fost surprins cu o viteză de 96 km/h în localitate.

„Anterior producerii accidentului de circulație, conducătorul autoturismului, în vârstă de 30 de ani, din județul Hunedoara, ar fi fost suprins de aparatul radar utilizat de un echipaj rutier, care se afla pe strada Calea Florești. Polițiștii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului continuându-și însă deplasarea.

Având în vedere procedurile, precum și măsurile de siguranță referitoare la oprirea autovehiculelor, în astfel de cazuri, în baza înregistrării vitezei cu care rulează autovehiculele, sunt dispuse măsurile legale în consecință”, a transmis IPJ Cluj.

Inițial, oamenii legii nu au precizat ce viteză avea Ster, însă au revenit cu un comunicat de presă: "Din informatiile obținute rezulta faptul ca autoturismului a fost surprins de aparatul radar rulând cu viteza de 96 de km/h. A fost întocmit un proces-verbal de constatare a contraventiilor, cuantumul total al amenzilor fiind de 1885 de lei. A fost aplicată o amendă în valoare de 580 de lei pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor politistului rutier, contravenientului fiindu-i de asemenea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile. Depășirea limitei legale de viteză a fost sancționată cu amendă în valoare de 1305 lei”.

Ulterior, conform IGPR manelistul a fost reținut pentru 24 de ore.

"Polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului auto în vârstă de 30 de ani, din județul Hunedoara, implicat în cursul nopții în accidentul rutier produs în centrul municipiului Cluj-Napoca.

Cercetările sunt continuare în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție. Bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

De asemenea, menționăm faptul că, în urma rezultatelor probelor biologice, fapta de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului a fost înregistrată drept contravenție (sancționată cu amenda și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile, dacă alcoolemia, exprimată în grame de alcool per litru de sânge, este până la 0,80 g/l alcool pur în sânge)”, a precizat IGPR.

Comenteaza