MApN anunță că va convoca rezerviștii din șase județe. Angajatorii, obligați să acorde concediu suplimentar salariaților convocați

MApN anunță că va convoca rezerviștii din șase județe. Angajatorii, obligați să acorde concediu suplimentar salariaților convocați
| Foto: Facebook/MApN

Ministerul Apărării Naționale va convoca, în acest an, rezerviștii din șase județe ca parte a unor simulări de mobilizare în scenariul unui conflict armat.

Ministerul Apărării Naționale anunță că va continua să verifice și în 2024 stadiul pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare, care vor fi organizate în șase județe. Perioadele și locurile de desfășurare ale acestor exerciții vor fi anunțate în timp util de către structurile de informare publică ale MApN.

“Scopul exercițiilor este de a verifica completarea cu resurse umane și materiale a unităților, realizarea coeziunii acționale între militarii activi și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme.

Angajatorii au obligația de a asigura prezența rezerviștilor care au calitatea de salariați ai operatorilor economici, prin acordarea unui concediu suplimentar plătit de maximum cinci zile, pe baza unei adeverințe eliberate de centrul militar, conform prevederilor cuprinse la art. 75 din Legea nr. 446/2006privind pregătirea populației pentru apărare”, subliniază MApN.

Documentele pentru convocarea rezerviștilor la exerciții vor fi trimise prin intermediul Ministerului de Interne, se mai precizează în comunicatul ministerului.

Comenteaza