Măr de 4 centimetri şi 95 de grame pentru elevii clujeni. "Cred că sunt mere pădureţe"

Măr de 4 centimetri şi 95 de grame pentru elevii clujeni.
Un clujean, părinte al unui elev ce beneficiază la şcoală de programul "Laptele şi cornul", a fotografiat ce a primit copilul său ieri: un măruţ de doar 4 centimetri şi 95 de grame.

 "Sunt, cred, mere pădureţe", spune el. "Şi au o greutate pe măsură". Pus pe cântar, mărul arată doar 95 de grame. "Probabil că firmele care iau aceşti bani şi primesc 3 euro pe cutiuţa de lapte şi 5 euro pe kilogramul de mere sunt firme serioase şi nu sunt ale finilor, soţiilor sau copiilor celor care le avizează să desfăşoare această activitate".

Astfel de mere au fost distribuite ieri la şcoala generală primară din Gilău.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că Guvernul intenţionează să renunţe la programul "Cornul şi laptele", iar banii folosiţi vor fi direcţionaţi către programele after-school, care ar putea intra în aplicare din toamnă.

"Vreau aceiaşi bani să încercăm să-i folosim la ceva mai util, de exemplu la after-school, pentru că în acest moment sunt copii care într-adevăr au nevoie şi vin la şcoală şi e bine pentru părinţi - vorbesc de cei din familii modeste, unde programul îşi atinge scopul - şi sunt foarte mulţi copii care nu mănâncă nici cornul respectiv, nu beau laptele, îl aruncă, îl irosim absolut degeaba", a spus Ponta.

Premierul a mai precizat că un program "mai ţintit" pentru cei care au nevoie de ajutor, precum cel de after-school, ar fi mai potrivit a fi finanţat de la bugetul de stat.

 

 

 

Comenteaza