Maraton prin “trecutul” Apusenilor

Maraton prin “trecutul” Apusenilor
Staţiunea Băişoara va găzdui sâmbătă, 7 iulie cea de-a doua ediţie a Maratonului Apuseni, în acest an sub sloganul “Hoinari în trecut”.

Evenimentul este organizat de Clubul Alpin Român (CAR), Secţia Universitară şi constă într-o competiţie de alergare montană (trail-running) cu trei probe de concurs. Mai exact, este vorba de proba de maraton (cu o lungime totală a traseului de 41,7 km), proba de semi-maraton (cu o lungime totală a traseului de 23,5 km) şi proba family, cu o distanţă de 2,3 km.

Startul se va da sâmbătă, 7 iulie, la ora 09:00, în staţiunea Băişoara. Circuitul se desfăşoară în zona de sud-est a masivului Gilău-Muntele Mare, între staţiunea Muntele Băişorii şi Valea Poşaga, La Plopiş, Buhuia, Şesul Cald, Pietrele Mărunte, Crucea Crencii, Bocşeşti, Dealu Ticului, Săgagea, Belioara, Dealu Bilii, La Mateoaie, Româneasa, La Stiolne, Dealu Boinic, Valea Vadului. Potrivit organizatorilor, peisajul va da concurenţilor posibilitatea de a fi "Hoinari prin trecut", să alerge printre "colibe", acele căsuţe şi grajduri folosite temporar pentru "muntărit" de localnicii din satele vecine Lunca Largă, Runc, Ocoliş şi Săgagea.

"Vom realiza încă o dată că am dorit mai ales să ne mişcăm în natură, să concurăm cu noi înşine, să revedem confraţi întru pasiune, să ne facem noi prieteni şi... când ne va trece oboseala, să ne bucurăm că am fost cîteva ore hoinari prin trecut", a declarat Dinu Mititeanu, preşedintele de onoare al CAR Universitar Cluj. Concursul va fi organizat pe categorii de vârstă, între 16 şi 19 ani, între 30 şi 39 de ani, respectiv peste 40 de ani (masculin şi feminin), precum şi categoria Open. Înscrierea se face prin completarea formularului aflat pe site. Fiecare înscris va trebui să achite o taxă de participare în valoare de 100 de lei. Înscrierile pe site se pot face până în data de 5 iulie. De asemenea, în 6 şi 7 iulie acestea se pot face şi la faţa locului.

Scopul acestui eveniment este "să promoveze atât alergarea montană, cât şi practicarea sportului în general şi mişcarea în aer liber, într-un mediu natural şi plăcut, având o atitudine de respect şi grijă faţă de natură". De asemenea, organizatorii şi-au propus popularizarea zonei montane Muntele Băişorii - Muntele Mare, precum şi "atragerea unui număr tot mai mare de iubitori ai naturii şi ai muntelui, a celor care aleargă din plăcere, atât din rândurile clujenilor, cât şi din toată ţara, chiar şi din străinătate".

 

 

Comenteaza