Maratonul Internaţional Cluj blochează traficul auto în centrul oraşului VIDEO

Maratonul Internaţional Cluj blochează traficul auto în centrul oraşului VIDEO
Traficul în zona istorică, dar şi pe străzile adiacente, va fi restricţionat. Măsura intră în vigoare duminică dimineaţa la ora 7, iar restricţiile de circulaţie vor fi ridicate abia după prânz.

La cea de a treia ediţie a Maratonului Internaţional Cluj sunt aşteptaţi peste 2.500 de participanţi. Duminică, în ziua cursei, traficul va fi oprit pe mai multe străzi din oraş. Sunt vizate în principal arterele din centru. Astfel, începând cu ora 7 dimineaţa circulaţia va fi interzisă în Piaţa Unirii, Piaţa Ştefan cel Mare, dar şi pe străzile Napoca, Universităţii, Regele Ferdinand şi pe strada Memorandumului. Restricţiile vor afecta şi principalele artere care fac legătura cu cartierele Mănăştur şi Mărăşti: Splaiul Independenţei, strada 1 Decembrie, strada Cardinal Iuliu Hossu sau Bulevardul 21 Decembrie. Până la finalul maratonului, şoferii sunt rugaţi să ocolească centrul oraşului fie prin cartierul Grigorescu, fie prin cartierul Zorilor.

CENTRUL, BLOCAT DUMINICĂ
SURSA: Organizatori Maratonul Internaţional

Duminică nu se circulă pe:
- Str. Splaiul Independenţei (de la Pod Garibaldi până la Opera Maghiară)
- Str. G. Coşbuc
- Str. Cardinal Iuliu Hossu
- Str. V. Alecsandri
- Str. E. Isac
- Str. Gh. Şincai
- Str. Napoca
- Str. I. Raţiu
- Bd-ul Eroilor
- Str. G. Bariţiu
- Pod Napoca
- Str. 1 Decembrie 1918
- Str. G. Garibaldi
- Str. Sigismund Toduţă
- Str. Ţebei
- Str. Ioan Ghica
- Str. Stadionului
- Str. Nufărul
- Str. Sindicatelor
- Str. Paul Chinezu
- Str. Virgil Fulicia
- Str. Octavian Petrovici
- Piaţa Muzeului
- Str. Memorandumului
- Str. Ion Raţiu
- Str. Samuil Micu
- Piaţa Unirii
- Str. Universităţii
- Str. Iuliu Maniu
- Str. Regele Ferdinand
- Bd-ul 21 Decembrie
- Piaţa Ştefan cel Mare

Organizatorii spun că blocarea circulaţiei a fost singura soluţie pentru ca maratoniştii să nu alerge printre maşini.

"Anul acesta am găsit o soluţie mai bună decât la primele două ediţii, iar intersecţia cu maşinile se face doar într-un punct, pe strada Memorandumului. Noi am încercat să evităm cât mai mult acest aspect neplăcut, atât pentru alergător, cât şi pentru cei care se află în trafic şi încercăm să găsim soluţii, compromisuri de la an la an", a spus Horaţiu Morar, organizator.

Reprezentanţii primăriei spun că lucrează la o soluţie pentru ediţiile viitoare, astfel încât traficul din Cluj să fie cât mai puţin perturbat.

"Se fac studii în acest sens, este o comisie cu cei de la poliţia rutieră, cu cei de la serviciul siguranţa circulaţiei, care împreună cu organizatorii iau cele mai bune decizii pentru desfăşurarea maratonului. Bineînţeles trebuie să ţinem cont şi de traficul din Cluj şi sunt, în acest sens, unele restricţii", a declarat Ovidiu Câmpean, director comunicare Primăria Cluj.

Startul Maratonului Internaţional Cluj se va da duminică dimineaţa, la ora 9, pe Cluj Arena.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza