Mare atenție la țepe! Un român a fost „ars” de 9.000 euro după ce a transmis datele unui străin

Mare atenție la țepe! Un român a fost „ars” de 9.000 euro după ce a transmis datele unui străin
| Foto: kantver - Depositphoto.com

Un român s-a trezit cu o „gaură” de 9.000 în cont de euro în urma unei țepe telefonice.

Un bărbat din judeţul Suceava a fost păgubit cu 9.000 de euro din contul bancar, după ce a transmis datele cu caracter personal unui necunoscut, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Păcălit telefonic cu o plată fictivă la o casă de pariuri

Conform IPJ, bărbatul din comuna Fântâna Mare a primit, în cursul zilei de marţi, un mesaj tip text, în care se preciza faptul că o plată în valoare de 410.22 lei este în curs de procesare către o unitate de pariuri sportive, iar pentru anularea plăţii i-a fost indicat un număr de telefon care ar fi aparţinut aparent unei unităţi bancare.

„Întrucât nu avea nicio tranzacţie realizată la vreo unitate de pariuri sportive, bărbatul a sunat la numărul de telefon la care se făcea referire în mesaj, ocazie cu care a răspuns un bărbat care s-a prezentat a fi angajat al băncii unde era deschis contul bancar. Acesta i-a solicitat persoanei vătămate datele înscrise pe cardul său de debit, respectiv numărul cardului, data de expirare şi codul CVV, precum şi ultimele şase cifre ale CNP-ului, cu pretextul că are nevoie de aceste informaţii pentru a putea bloca tranzacţia fictivă către agenţia de pariuri sportive. După furnizarea datelor solicitate, din contul bancar al părţii vătămate a fost sustrasă suma de 9.000 de euro", au precizat oficialii Poliţiei.

În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, mai arată sursa citată.

Comenteaza