Breaking news Marea Britanie, pe lista zonelor roşii, din 1 iunie! Cine intră în carantină

Marea Britanie, pe lista zonelor roşii, din 1 iunie! Cine intră în carantină
| Foto: visitlondon.com

Marea Britanie intră în categoria țărilor din „zona roșie” pe lista României cu zonele evaluate din punct de vedere al riscului epidemiologic, a decis sâmbătă Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Astfel, toate persoanele care sosesc din Marea Britanie în România, cu excepția celor vaccinate, intră în carantină de 14 zile. Măsura se aplică de la 1 iunie.

Lista țărilor cu risc epidemiologic, elaborată în urmă cu două zile, a fost actualizată sâmbătă prin plasarea Marii Britanii din „zona galbenă” în „zona roșie”. Măsura este motivată de creșterea numărului de infecții în Marea Britanie cu tulpina depistată inițial în India, o variantă a coronavirusului considerată mult mai contagioasă. De precizat că persoanele care intră în carantină își pot face un test PCR, iar dacă acesta iese negativ, pot ieși din carantină după 10 zile.

CNSU a aprobat sâmbătă Hotărârea nr. 35 prin care se propune:

Modificarea clasificării ţărilor/teritoriilor aprobată prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 33 din 27.05.2021, în sensul trecerii Marii Britanii din zona galbena în zona roşie, începând cu data de 01.06.2021 din cauza creşterii rapide a infecţiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India)

Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile,  pentru cetăţenii străini şi apatrizi care sosesc în România din ţările terţe, indiferent de zona în care este încadrată ţara din care sosesc, cu anumite excepţii.

Condiţionarea intrării în România în funcţie de statusul vaccinal, întrucât in lista verde figurează state terţe pentru care situaţia infecţiilor covid nu este pe deplin cunoscută la nivel internaţional

Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

Comenteaza