Marea Britanie va transmite UE noi documente privind poziţia strategică în negocierile de Brexit

Marea Britanie va transmite UE noi documente privind poziţia strategică în negocierile de Brexit
Marea Britanie va emite săptămâna viitoare un nou set de documente pentru a-şi fundamenta poziţiile strategice în negocierile de Brexit cu Uniunea Europeană, de la reglementarea bunurilor până la protecţia datelor, a anunţat duminică departamentul britanic pentru Brexit.

Guvernul premierului Theresa May doreşte să promoveze discuţiile cu UE dincolo de concentrarea asupra soluţionării acordului de Brexit către relaţiile viitoare cu Blocul comunitar, pentru a aduce claritate în raport cu întreprinderile, cetăţenii şi investitorii, relatează site-ul Reuters.

Departamentul britanic pentru Brexit a precizat că va emite două documente oficiale împreună cu mai multe propuneri de discuţii asupra relaţiilor comerciale viitoare, înainte de următoarea rundă de negocieri programată pentru luna viitoare.

Unul dintre documente va fi o lucrare tehnică referitoare la serviciile asociate producţiei, vânzării şi distribuţiei de bunuri, împreună cu operarea acestora. Într-un alt document, guvernul britanic va transmite că este important să se stabilească un cadru privind confidenţialitatea în schimbul de documente oficiale.

"În zilele următoare, vom demonstra încă o dată gândirea noastră, cu cinci noi documente - toate componentele muncii noastre de a duce discuţiile mai departe şi de a ne asigura că putem face progrese suficiente în ceea ce priveşte subiectele de Brexit până în luna octombrie, pentru a discuta relaţia noastră viitoare", a declarat ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

 

Comenteaza