Marile concerte ale anului 2013

Marile concerte ale anului 2013
Printre cele mai așteptate show-uri ale noului an sunt Rammstein, Roger Waters, King Diamond, Helloween, Slash sau Mark Knopfler, din sfera muzicii rock. Un interes deosebit suscită concertele Depeche Mode, Patricia Kaas și Richard Clayderman, iar Andrea Bocelli conduce în topul celor mai scumpe bilete. Doar Vaya Con Dios va concerta și în Ardeal, șefii Cluj Arena sugerând, totuși, că noul stadion ar putea găzdui în primăvară un nume mare.

Mungo Jerry va cânta în țara noastră la aniversarea a cinci ani de existență a Hard Rock Cafe din București, pe 25 ianuarie. Acesta îmbină sonorităţile rock, pop, blues, boogie şi skiffle s-a făcut cunoscut îndeosebi prin hitul „In the Summer Time”, lansat în 1970, din care s-au vândut 30 de milioane de unități, „Lady Rose”, „Baby Jump” sau „You Don’t Have To Be in the Army to Fight a War”. Mungo Jerry a urcat pe aceeași scenă cu Jimi Hendrix, Genesis, Status Quo, Rod Stewart, Free, Canned Heat și Elton John.

 

Primul mare concert al acestui an îl va susține Slash, pe 5 februarie, împreună cu Myles Kennedy și cu The Conspirators, care vor lansa albumul „Apocalyptic Love”. Fanii lui Slash vor plăti între 100 și 360 de lei pentru show-ul de la Sala Palatului al fostului component al trupei Guns N’ Roses. Printre proiectele chitaristul cu joben, un maestru modern al chitarei Gibson, s-au mai numărat Slash’s Snakepit și Velvet Revolver. El va cânta în România și piesele care l-au consacrat la Guns N’ Roses, îndeosebi cele de pe albumul „Apettite for Destruction”.     

 

Bad Boys Blue va avea un recital la cinematograful Patria din București, pe 15 februarie, iar tichetele costă 100-150 de lei la balcon și 200 de lei la parter central. Trupa vrea să reaprindă flacăra epocii disco, prin piese ca „You're a Woman”, „Pretty Young Girl”, „I Wanna Hear Your Heartbeat” sau „Come Back and Stay”. De altfel, acesta va fi urmat de un program disco în care se vor succeda cele mai îndrăgite hituri ale perioadei anilor ’80. 

 

Ultimele întâlniri cu fanii din România ale grupului belgian Vaya Con Dios vor avea loc în martie la Cluj și la București, în cadrul Farewell Tour. Precedentele concerte din țara noastră s-au ținut cu casa închisă. Trupa se va retrage după 27 de ani de activitate, în care s-a remarcat prin melodii precum „Puerto Rico”, „What’s a Woman”, „Neh Na Na Na”. Stilul său este o combinație de pop rock cu latino sau blues. Concertul de la Cluj va avea loc la Sala Sporturilor Horia Demian, pe 13 martie, iar cel de la București, la Sala Palatului, două zile mai târziu. Biletele costă, pe portalul Eventim, între 120 și 300 de lei. 

 

Arenele Romane vor găzdui trupele Helloween, Gamma Ray și Shadowside, în cadrul festivalului Hellish Rock Part II, care se va derula în 16 martie. Evenimentul de la București este organizat de Promusic Events și de Maximum Rock. Helloween, trupă germană promotoare a curentului power metal, își va lansa pe 18 ianuarie noul său album, „Straight Out of Hell”, produs de Charlie Bauerfeind. Prețurile biletelor au fost fixate la 87-97 lei, în funcție de data cumpărării, iar în ziua concertului acestea vor costa 110 lei. 

 

Richard Clayderman, unul dintre cei mai apreciați pianiști din lume, va susține un concert în capitală pe 21 martie, printr-o producție Loud Concerts – Phoenix Entertainment Classics. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului, iar intrarea va costa între 95 și 250 de lei la categoriile I-IV, prețuri promoționale, respectiv 400 de lei la categoria VIP, preț normal. Clayderman va cânta împreună cu orchestra sa timp de două ore. Artistul francez a vândut până acum 70 de milioane de albume, în 57 de țări.  

 

70 de instrumentiști vor concerta pe 11 aprilie împreună cu Tarja Turunen, fosta solistă a trupei de rock metal simfonic Nightwish, pe scena Sălii Palatului. Cântăreața, compozitoarea și pianista de origine finlandeză se va afla în România în cadrul Beauty and the Beat Tour 2013. Nu vor lipsi cele mai cunoscute piese care au propulsat-o pe „regina metalului finlandez” în topurile mondiale, promit organizatorii. Prețul unui bilet variază: VIP: 245 lei, categoria I - 195 lei, categoria II - 145 lei, categoria III - 115 lei, categoria IV - 90 lei.

 

Fondatorul, solistul și chitaristul trupei Dire Straits se va produce în România pe 25 aprilie. Doctorand în muzică și fost jurnalist, Mark Knopfler va cânta la Sala Palatului hiturile sale consacrate „Money for Nothing”, „Walk of Life”, „Brothers in Arms”, „Sultans of Swing”, „Romeo and Juliet”, „Private Investigations”, „Your Latest Trick”, „Tunnel of Love”. Trupa s-a destrămat în 1995, iar Knopfler a luat-o pe drumul său. În funcție de distanța de scenă, cei interesați vor scoate din buzunar între 130 și 595 de lei. 

 

Concertul Depeche Mode va avea loc pe Arena Națională în 15 mai. Înaintea turneului din America de Nord, Dave Gahan, Martin Gore și Andy Fletcher vor susține 34 de showuri în 25 de țări din Europa. Turneul va debuta pe 7 mai la Tel Aviv și se va încheia la Minsk, pe 29 iulie. Depeche Mode lucrează acum la cel de-al 13-lea material discografic, a cărui lansare este programată în primăvară. Biletele puse în vânzare au prețurile cuprinse între 135 de lei la Gazon B și de 435 lei la tribuna I, a anunțat agenția organizatoare, Emagic. 

 

Project Events a schimbat data concertului Andrea Bocelli de pe 10 pe 25 mai -acesta se va ține la Romexpo și nu în Piața Constituției - motivând că solicitările de bilete au depășit toate așteptările, iar în acest fel vor putea fi eliberate mai multe tichete în apropierea scenei. Biletele deja achiziționate au rămas valabile. Bocelli va cânta în premieră în România, iar din repertoriul său vor face parte piese precum „Time to Say Goodbye”, „Vivo Per Lei” sau „Nessun Dorma”. 

 

Pe 23 iunie Patricia Kaas va concerta la București în cadrul turneului de promovare a noului său album, „Kaas chante Piaf””, lansat în 5 noiembrie. Acesta va cuprinde 45 de țări și se va termina la finele lui 2013, fiind dedicat comemorării a 50 de ani de la moartea cântăreței Edith Piaf. Cel mai mare succes al său l-a avut albumul „Kabaret”, din 2008, cu 16 milioane de unități vândute. Printre piesele care au făcut-o cunoscută sunt “Mademoiselle chante le blues”, „Non, je ne regrette rien”, „Milord”, „Padam, padam”. În 2011 și-a lansat autobiografia „În umbra vocii mele”, care a stârnit controverse în România. Recitalul de la Sala Palatului costă între 150 și 350 de lei. 

 

OST Fest va purta la această ediție denumirea The Realease of the Beast și se va derula în perioada 7-9 iunie la complexul Romexpo, primul mare nume anunțat fiind King Diamond, care va închide ultima zi. Acesta va reveni pe scenă după o perioadă de absență și anunță un turneu grandios. Vor exista două scene, iar zona de campare va fi mai mare, în spațiul verde de la Romexpo, și va fi dotată cu dușuri, toalete, zone de servire a mesei, baruri, spații de distracție și de servicii. Un abonament costă 400, iar prețul biletelor de o zi a fost stabilit la 200 de lei, însă organizatorii deja au fixat deja până acum două perioade în care au aplicat reduceri de 25%. Voucherul de camping costă 30 de lei. 

 

Capul de afiș al festivalului Rock the City din 27-28 iulie va fi Rammstein, trupă germană de tanz metal. „Alte trupe cântă, Rammstein arde!” este sloganul promovat de organizatorul Marcel Avram, care anunță efecte pirotehnice, elemente suprinzătoare de recuzită, măști cu diverse conotații, plecări prin mulțime și o atmosferă incredibilă. Pentru acest festival a mai fost anunțată până acum trupa galeză de metalcore Bullet for My Valentine. Primele 5.000 de bilete, înainte de anunțarea programului complet, au o reducere de 20%. În prezent abonamentele de două zile costă între 144 și 480 de lei. Festivalul "Rammstein and Friends" este pe primul loc în privința solicitărilor de bilete pentru anul viitor în topul Eventim.

 

Roger Waters, membru fondator al legendarei trupe rock Pink Floyd, va susține pe 28 august, în Piața Constituției, primul său concert în țara noastră, în cadrul show-ului The Wall, considerat drept cea mai spectaculoasă producție muzicală a momentului. Evenimentul reia cu ajutorul tehnologiei avansate povestea lui Pink, personajul principal al albumului: muzică live, proiecții, efecte vizuale, decoruri grandioase, toate reunite sub forma celebrului zid. Locurile în picioare au prețuri de 135-280 lei, cele mai scumpe bilete fiind la Premium Tribune – 585 de lei și Diamond Seats – 950 de lei. 

Calendarul concertelor. Date și prețuri

Comenteaza