Marş al tăcerii, împotriva crematoriului din Mănăştur, pe 26 aprilie VIDEO

Marş al tăcerii, împotriva crematoriului din Mănăştur, pe 26 aprilie VIDEO
Demersul fostului parlamentar clujean Mircia Giurgiu, de a organiza un marş de protest împotriva demersurilor de construire a unui crematoriu uman în cartierul Mănăştur a fost avizat astăzi de Primărie.

"Deşi administraţia locală a revocat hotărârea de asociere cu compania care urmează să construiască acest crematoriu, instanţele de judecată au decis că acesta va fi construit. Considerăm că această hotărâre pronunţată în primă instanţă este netemeinică şi nelegală şi, de asemenea, afectează dreptul nostru de a trăi într-un mediu curat. Până la pronunţarea definitivă a Justiţiei, ne rezervăm dreptul de a organiza proteste publice, prin care vom atrage atenţia comunităţii asupra acestei situaţii ilegale şi nedrepte, care afectează viitorul copiilor noştri", a precizat fostul parlamentar Mircia Giurgiu, într-un comunicat transmis presei.

Acţiunea de protest se va desfăşura sub genericul "Marşul tăcerii", care va avea loc între orele 14-16, va începe din cimitirul Mănăştur şi se va încheia la Prefectură, fiind autorizat astăzi de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

"Demersul nostru este sprijinit şi de cultele creştine tradiţionale şi de societatea civilă. Această situaţie a fost generată de o hotărâre ilegală de Consiliu Local, pe care însăşi administraţia locală a revocat-o din considerente care ţin de nelegalitatea ei, în urma protestelor pe care le-am organizat în iarna anului trecut", a adăugat Giuzrg

Comenteaza