Marş pe străzile Clujului pentru recunoașterea drepturilor comunității LGBTQ+ FOTO/VIDEO

Marş pe străzile Clujului pentru recunoașterea drepturilor comunității LGBTQ+ FOTO/VIDEO
Primul festival LGBTQ+ din Cluj-Napoca, care a început miercuri, 28 iunie 2017, a avut programat pentru sâmbătă, 1 iulie 2017, un marș al solidarității pe strazile oraşului.

UPDATE ora 11 A fost prezent la mars si fostul parlamentar si consilier prezidențial Eckstein Kovacs Peter.

UPDATE ora 10.40 La mars participă si deputatul USR Adrian Dohotaru.

UPDATE ora 10.30vCateva sute de membri ai comunitatii LGBT au pornit la ora 10 in mars pe malul Somesului intre podurile Garibaldi și Napoca.

 

Participanţii spun că vor protesta pașnic, în tăcere, pentru recunoașterea drepturilor comunității LGBTQ+ din România și revendicarea spațiului public prin dialog și solidaritate şi vor purta tricouri albe, purtând mesajul marșului pe piept - #spunedrept - și pe pancartele în formă de „speech bubble

"Dacă sprijini respectul pentru libertate și demnitate umană și consideri că solidaritatea între toți cetățenii este o valoare fundamentală a societății noastre, te încurajăm să vii cu prietenii, colegii sau rudele tale alături de noi, indiferent de orientarea ta sexuală sau identitatea de gen. (...) De prea multe ori fugim din calea dialogului sincer, fie din frica de a pierde iubirea și prețuirea celor dragi, fie din frica de a ne face curat în debaraua prejudecăților.

Fugim și unii și alții, desi știm că întrebările fără răspuns nu dispar, oricât le băgăm sub preș. În acest moment însă, în care suntem în pericol de a aluneca în capcana extremelor care doar se judecă, fără să-și vorbească, credem că e important să îmbrățișăm provocarea lansată de aceste întrebări.

Prin #spunedrept / #monddmegőszintén îndemnăm publicul să reflecteze asupra motivelor reale din spatele temerilor, ostilității sau reținerilor legate de comunitatea LGBT și nevoile lor", se spune pe pagina de Facebook a evenimentului.

"Considerăm că dreptul nostru de a ne exprima nu trebuie să prejudicieze drepturile altora (de a se deplasa cu mașina pe drumurile publice), motiv pentru care am decis ca întreg marșul să aibă loc pe un traseu pietonal pentru a nu bloca străzi și afecta circulația", anunţă organizatorii evenimentului.

"Cluj Pride este primul eveniment de acest tip desfășurat în Transilvania, care își dorește să încurajeze participarea persoanelor LGBTQ+ în cadrul activităților din comunitate și să contribuie la dialogul național pe teme ce ne ating pe noi și familiile noastre", mai spun organizatorii festivalului clujean.

 

 

Comenteaza