Marșul Cluj Pride 2023 pleacă din centrul Clujului, cu susținerea festivalului TIFF

Marșul Cluj Pride 2023 pleacă din centrul Clujului, cu susținerea festivalului TIFF

Cluj Pride 2023 va avea loc între 17-23 iunie. Tema din acest an va fi FAMILIA: ''Fie că vorbim de cupluri LGBTQIA+, de familii cu copii LGBTQIA+, sau de părinți LGBTQIA+, luptăm pentru recunoaștere și protecție legală pentru membrii comunității noastre''.

"Marșul Cluj Pride, de pe 17 iunie 2023, va fi un moment puternic de protest împotriva discriminării și violenței îndreptate împotriva membrilor comunității LGBTQ+. Marșul va da startul săptămânii Pride și va fi organizat în Piața Unirii, cu susținerea Transilvania International Film Festival (TIFF), care are loc în Piața Unirii în acea perioadă.

Săptămâna Pride va fi o perioadă de rezistență culturală și politică, în care vom organiza evenimente menite să promoveze diversitatea și incluziunea, să educăm și să informăm societatea asupra problemelor și luptelor noastre. Ne solidarizăm cu toți membrii comunității LGBTQ+ din Cluj și din întreaga lume, care suferă sub tirania homofobiei și transfobiei, și vă îndemnăm să vă alăturați luptei noastre", transmit organizatorii festivalului. 

Comenteaza