News alert Martie, luna deraierilor de tren. Al patrulea tren de călători sărit de pe şine într-o saptămână

Martie, luna deraierilor de tren. Al patrulea tren de călători sărit de pe şine într-o saptămână

Trenul Inter Regio care leagă Sighetu Marmației de București a sărit de pe șine pe raza localității Coșbuc.

Incidentul s-a produs în această seară, pe raza localității Coșbuc. Locomotiva și primul vagon al trenului Inter Regio care a pornit de la Sighetu Marmației și trebuia să ajungă la București a sărit de pe șine chiar la intersecția cu DN17C din Coșbuc.

Atât traficul rutier, cât și feroviar sunt blocate. Deocamdată nu se știe câte persoane au rămas blocate în tren și nici dacă sunt victime.

"În localitatea Coșbuc, trenul accelerat Sighetu Marmației – București Nord a deraiat, locomotiva și primul vagon (1 osie), chiar la trecerea peste drumul național 17, care face legatura dintre Maramureș și Bistrița. În acest moment atât traficul feroviar, cât și traficul rutier sunt blocate. Nu sunt înregistrate victime. În momentul de față sunt alocate echipe de intervenție de la CFR, SVSU Coșbuc, echipajul pentru descarcerări grele din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, un echipaj de prim ajutor SMURD și echipaje de poliție”, informează ISU Bistrița.

Coloana de mașini formată este mare, șoferii așteptând de mai bine de 45 de minute.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar este închis la această oră între staţiile Coșbuc și Telciu, după ce un vagon din compunerea trenului R 4136, care circulă în relația Sighetu Marmației – Dej Călători, a deraiat de un boghiu la intrare în staţia Coșbuc, în zona trecerii la nivel cu calea ferată.

Niciun călător nu a fost rănit, toți cei 20 de pasageri vor fi preluați cu un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej Călători, de unde își vor continua călătoria cu alte trenuri care circulă pe traseu comun.

La fața locului se va interveni cu un tren de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a boghiului, urmând ca apoi personalul feroviar să verifice starea liniei şi să intervină pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. cere scuze călătorilor pentru disconfortul creat de acest eveniment şi îi asigură că toate intervenţiile desfăşurate la faţa locului au drept scop reluarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

De noaptea minţii. Leon Bărbulescu, director CFR Călători: "AU DERAIAT două trenuri, nimic deosebit"

Comenteaza