Martor al tragediei din Egipt, după ce două femei au fost ucise de rechini: „Salvamarii spuneau că e delfin”

Martor al tragediei din Egipt, după ce două femei au fost ucise de rechini: „Salvamarii spuneau că e delfin”
| Foto: g4media.ro

Apar mărturii cutremurătoare ale turiștilor în cazul celor două femei ucise de un rechin, dintre care o româncă, într-o stațiune din Egipt vizitată destul de des și de români: Sahl Hasheesh.

Potrivit Reuters, cea de-a doua victimă este din România, dar autoritățile de la noi nu au declarat deocamdată nimic despre această ipoteză. Cele două atacuri s-au produs la 600 de metri distanță unul de celălalt. Prima victimă a fost sfâșiată sub privirile îngrozite a sute de oameni. 

Turist român, martor la tragica scenă
 
Femeia, o turistă din Austria, înota singură în stânga pontonului de la hotelul Tropitel, în stațiunea Sahl Hasheesh, ne-a povestit un turist român care a fost la fața locului. Bărbatul știe că salvamarii din zonă au fost atenționați de o fată, chiar înainte de tragedie, că în apă se află un rechin.

Gelu Raul Vădan, turist: „Au fost atenționați salvamarii, această fetiță care plângea în hohote și cred că este marcată pe viață, spunea că i-a zis „Shark, shark, it is a shark”, iar răspunsul a fost „Nooo, it is a dolphin”. Ori nu trebuie să fii mare expert ca să știi că există o diferență foarte mare între aripioara dorsală a unui delfin și cea a unui rechin”, relatează stirileprotv.ro.

În scurt timp a avut loc atacul și toată lumea a intrat în panică.

Gelu Răul Vădan, turist: „Au început să alerge foarte mulți salvamari care păreau destul de speriați, panicați, înspre capătul pontonului. Au început să vină grupuri foarte mari de turiști. Foarte multe femei plângând în hohote, trecând pe lângă mine în fugă”.

Din păcate, pentru femeie nu s-a mai putut face nimic.

Salvamarii au șters filmările din telefoanele martorilor
 
Oamenii spun că salvamarii hotelului au șters filmările din telefoanele martorilor. Turistul român: „Au fugit după ei, salvamarii, le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările respective”.

Rechinul ar fi avut în jur de trei metri, iar specialiștii cred că este posibil să fie vorba de un exemplar din specia mako.

Comenteaza