Mărturia unui pasager din autocarul accidentat în Slovenia. Trei români au murit şi patru sunt răniţi grav

Mărturia unui pasager din autocarul accidentat în Slovenia. Trei români au murit şi patru sunt răniţi grav

Trei români au murit şi alţi patru au ajuns la spital cu răni grave, după accidentul care a avut loc în Slovenia.

În jur de ora 5 dimineaţa, pe autostrada care leagă Budapesta de Maribor, autocarul a ieşit brusc de pe şosea şi s-a răsturnat. Cei 26 de pasageri şi trei şoferi care se îndreptau spre Italia nici n-au avut timp să se dezmeticească.

Dany Benea, pasager în autocar: Totul a durat două secunde. A fost o stare de şoc pentru toată lumea. Două femei şi un bărbat au murit. Filmul de groază a început să se deruleze cu viteză pentru cei din autocar.

Dany Benea, pasager în autocar: Erau mai mulţi şoferi, nu ştim exact ce s-a întâmplat, că majoritatea au aţipit. Am fost printre primii care au reuşit să iasă din autocar. Am încercat să sparg parbrizul cu piciorul, împreună cu încă o persoană şi am reuşit să ieşim. Eu am fost rănit la mână.

Patru persoane au fost transportate de urgenţă la spital. Trei dintre ele au răni grave.

Suzana Raus, purtătoare de cuvânt a poliţiei: Din informaţiile de până acum, s-a stabilit că accidentul a avut loc din cauza şoferului autocarului, care a virat la dreapta şi a ieşit de pe carosabil, iar autocarul şi remorca s-au răsturnat într-un şanţ.

Administratorul firmei care deţine autocarul spune că şoferul pornise în cursă cu o oră şi jumătate înainte de tragedie şi avea experienţă.

Daniel Pop, administrator firma care deţinea autocarul: Erau echipe de 3 şoferi, care conduc în schimburi. Înainte de a intra la volan, fiecare şofer începe cu pauză, cu somn. Este angajat de 5 luni de zile.

Suzana Raus, purtătoare de cuvânt a poliţiei: Ancheta privind accidentul este condusă de un expert, care a ordonat o inspecţie tehnică a autocarului şi o examinare profesională a şoferilor. Poliţia încă adună informaţii despre accident.

Cei 22 de pasageri care au scăpat teferi au ajuns într-o clădire a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente. O echipă din cadrul Ambasadei României la Ljubljana a mers la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident, potrivit observatornews.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza