Mărturie emoționantă! Ce i-a spus soției medicul Cătălin Denciu înainte de a fi urcat în ambulanță

Mărturie emoționantă! Ce i-a spus soției medicul Cătălin Denciu înainte de a fi urcat în ambulanță

Soția anestezistului Cătălin Denciu, cel care a suferit arsuri grave în încercarea de a-și salva pacienții din incendiul de la Piatra Neamț, spune că a reușit să comunice cu el chiar înainte de a fi urcat în ambulanță.

 

Medicul Alina Denciu, a povestit pentru Digi24, printre lacrimi, ce a reușit să afle de la soțul său.

„După tragedie am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau. Și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în ambulanță. Și era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse”, a povestit Alina Denciu, pentru Digi24.

Ea a dezvăluit că soțul ei a lucrat un an la un spital din Belgia, țara în care acum a ajuns ca pacient. 

„Soțul meu a lucrat timp de un an de zile la spitalul Saint-Luc, în Bruxelles, la anestezie. Și eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie, să ajut români, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine”, a mărturisit medicul Alina Denciu.

Întrebată dacă decizia de a fi transportat în străinătate a fost o decizie bună, soția medicului erou consideră că „este șansa lui". 

"Trebuia musai să îi se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă”, a spus Alina Denciu.

Medicul Cătălin Denciu a suferit arsuri grave pe aproximativ 60% din trup și fost transportat duminică dimineață la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Comenteaza