Masca de protecţie a devenit opţională pe mijloacele de transport CTP? Şi nu numai

Masca de protecţie a devenit opţională pe mijloacele de transport CTP? Şi nu numai

Reguli peste reguli pe timp de pandemie. Unele sunt reglementate prin lege, altele sunt doar propuneri, iar oamenilor nu le mai este clar ce trebuie şi ce nu trebuie să respecte în anul doi al pandemiei, valul patru. Sau pur şi simplu duc lipsă de bun simţ. 

Masca de protecţie este obligatorie încă în spaţiile închise. Autobuze, avioane, instituţii, chiar şi în camera centrului de comandă al Untold.

O imagine cu troleibusul numărul 6, de sâmbătă dupămasa, în zi de Untold, cu câteva ore înainte de concertul lui David Guetta, ne arată un alt exemplu al nepăsării cu privire la purtarea măştii de protecţie. Unui grup de tineri nici că îi pasă de pandemie, de mască sau de ceilalţi cetăţeni. 

Totuşi nu ne mai tulbură deloc astfel de imagini, din moment ce tocmai cel care se află în fruntea statului la maneta respectării legilor, nimeni altul decât ministrul de Interne, Lucian Bode, nu s-a sinchisit de mască atunci când a păşit cu mândrie pe tărâmul Untold de la Cluj-Arena.

Dar nu e de mirare, deoarece la festivalul cu sute de mii de participanţi mai nimeni nu s-a sinchisit să o poarte, deşi doamna Duma de la DSP Cluj a spus că e musai cu mască în incinta festivalului. 

Dar de ce să te mai miri, când ai venit în aceeaşi zi pe avion, iar stewardesele se chinuiau degeaba să le atragă atenţia unor călători să îşi pună masca de protecţie. Şi te întrebi ce ar trebui făcut cu cei care refuză să respecte o lege. De amendat nu îi amendează nimeni. De dat jos din troleu, avion, minister, etc. nici atât. Deşi ar fi interesant să îi vezi catapultaţi din avion pe cei care refuză portul măştii. Dar pe restul cine îi catapultează? Şi unde?

Şi atunci te gândeşti că e mai bine să întorci capul în altă parte ca să nu îţi faci nervi degeaba. Că doar pe şoferul de la Oradea, care a avut curajul să îi dea jos pe adolescenţii fără mască, l-au snopit în bătaie şi l-au trimis la spital. Unde ar putea lua şi un Covid, pe lângă bătaie... 

Comenteaza