Mașină cu 11 metri cubi de lemne fără acte, oprită de jandarmii clujeni

Mașină cu 11 metri cubi de lemne fără acte, oprită de jandarmii clujeni

Jandarmii care au oprit pentru control, sâmbătă, în zona Someșul Rece, un autovehicul încărcat cu lemne, au constatat că bărbatul care efectua transportul nu deținea aviz de însoțire și nu avea aplicată marca silvică pe întreaga cantitate de lemne.

Sâmbătă, 28 august 2021, în jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău, aflat în patrulare pe un drum forestier, în zona Someșul Rece pentru prevenirea faptelor de natură penală și contravențională, pe linie silvică, a oprit un autovehicul încărcat cu material lemnos din specia rășinoase.

În urma verificării documentelor, jandarmii clujeni au constatat faptul că bărbatul care efectua transportul nu deținea aviz de însoțire și nu avea aplicată marca silvică pe întreaga cantitate de material lemnos.

S-au întocmit actele de constatare pentru fapte susceptibile de a fi infracțiune de ,,tăiere ilegală  de arbori”, faptă prevăzută și sancționată de Codul silvic, urmând să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, materialul lemnos, având un volum de aproximativ 11 metri cubi, a fost predat Cantonului Silvic Gura Râștii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza