Maşini de brodat automate şi candele care „levitează” la ediţia din acest an a Târgului de Obiecte Bisericeşti

Maşini de brodat automate şi candele care „levitează” la ediţia din acest an a Târgului de Obiecte Bisericeşti
Ediţia 2010 a Târgului Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti
(TOB) din Cluj-Napoca a fost inaugurată astăzi la Complexul Expo Transilvania.
La eveniment participă câteva zeci de expozanţi care prezintă veşminte preoţeşti, icoane, instalaţii luminoase şi de sonorizare, clopote, cărţi şi multe alte obiecte sau produse de uz bisericesc.

Între cele mai atractievbe obiecte expuse se numără maşini de brodat automat care brodează singure pe baza unui soft de care dispun. În memoria softului sunt disponibile câteva modele de broderie, însă cu ajutorul unui stick pot fi importate şi alte modele, care sunt puse ulterior în lucru.

O astfel de maşină, marca Brother, costă 5.499 de euro + TVA în cadrul târgului, în mod obişnuit preţul fiind 6.249 euro + TVA.

"Maşinile pot fi folosite pentru materiale textile, pentru veşminte, haine în general, echipament de lucru, pentru persoanlizarea, prin broderie,a  hainelor", a precizat Ştefan Coroiu, reprezentant de vânzări al firmei Bro Rom din Sibiu, care distribuie maşinile Brother.

O maşină similară, marca Janome, costă, în cadrul altui stand, 2.000 de lei – aproximativ 4.700 de euro.

Un produs mai inedit în cadrul târgului este „candela care levitează”. Este vorba de o candelă care se amplasează deasupra unui suport, care conţine în interior un sistem computerizat. Candela pluteşte deasupra suportului respectiv, pe baza unei combinaţii de electromagneţi, magneţi şi computerizare.

Sistemul respectiv există de peste 20 de ani, însă aplicaţia sub forma candelei este o premieră, conform inginerului care a conceput aplicaţia pe care o expune în cadrul Târgului de Obiecte Bisericeşti. Costul unei astfel de candele este de 250 de euro.

Între punctele forrte din cadrul TOB 2010 - ediţia din Cluj-Napoca se numără icoane pe email, cu preţuri între 100 şi 500 de lei coperţi din piele pentru cărţi de cult, cărţi ale părintelui Arsenie Boca sau vin liturgic de Santorini, folosit pentru Euharistie de călugării din Muntele Athos.

Evenimentul TOB 2010, inaugurat astăzi, a început cu o slujbă de binecuvântare oficiată de PS Irineu Pop Bistriţeanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Vadului, Feleacului şi Clujului. ulteriror actriţa Mariana Golescu a recitat câteva poezii scrise de Zorica Laţcu.

TOB se desfăşoară între 7-0 octombrie la Complexul Expo Transilvania.

Comenteaza