Măsuri de ordine publică de Bobotează: lăcașuri de cult păzite de jandarmi

Măsuri de ordine publică de Bobotează: lăcașuri de cult păzite de jandarmi
Cu ocazia sărbătorilor de Bobotează şi Sf. Ioan Botezătorul, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca se află în zona lăcaşurilor de cult pentru descurajarea persoanelor care încearcă să săvârşească fapte de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică.

Jandarmii sunt prezenţi în zona a cinci lăcaşuri de cult din municipiu: Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Piaţa Avram Iancu, biserica Înălţarea Domnului de pe str. Dorobanţilor, biserica Ortodoxă Sf. Apostoli Pavel şi Petru de pe str. Primăverii, din cartierul Mănăştur, biserica Sf. Toma de pe str. Dorobanţilor, biserica Sf. Ioan Botezătorul de pe str. Fabricii şi mănăstirea Floreşti-Tăuţi.

Aceștia se vor afla cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, urmărind identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament deviant, care sunt prezenţe obişnuite în locurile unde se concentrează un public numeros, precum şi monitorizarea şi descurajarea grupurilor de persoane care tulbură ordinea şi liniştea publică.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a recomandat participanţilor la manifestările religioase să respecte precizările organelor de ordine şi să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi a celor de valoare.

În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

De asemenea, efective de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca participă în sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj la misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări religioase cu public numeros.

Comenteaza