Matei Corvin, vandalizat înainte de inaugurare

Matei Corvin, vandalizat înainte de inaugurare
Grupul statuar, emblemă a Clujului, a fost ţinta unei încercări de distrugere. Autorităţile nu erau informate aseară despre incidentul din centrul Clujului, deşi 220 de camere video “veghează” la liniştea oraşului.
Soclul grupului statuar Matei Corvin din centrul municipiului Cluj-Napoca a fost vandalizat cu câtva timp în urmă, informează cotidianul clujean Szabadsag. Din filmul realizat ieri de reporterul Kiss Oliver reiese că pe soclul proaspăt reconstruit al grupului statuar sunt urme de fum negru, iar pe iarba de lângă statuie erau rămăşiţe de mase plastice arse.

“Am avut o sesizare că cineva ar fi dat foc lângă soclu şi că s-a afumat piatra. Am trimis astăzi (ieri - n. red.) Poliţia Comunitară să vadă despre ce este vorba, iar mâine (astăzi - n.red.) vom avea primul raport”, a declarat viceprimarul Laszlo Attila, cel care a şi coordonat, din partea municipalităţii, lucrările de restaurare a soclului grupului statuar. Laszlo a dat asigurări că re-inaugurarea statuii va avea loc pe 23 februarie. Pe adresa Poliţiei Cluj-Napoca nu a venit nici o sesizare despre evenimentul din centrul municipiului. “Nu am fost sesizaţi până în acest moment, am dispus cercetări. Dacă este aşa, ar putea fi vorba despre infracţiunea de distrugere”, ne-a declarat comandantul Poliţiei Municipale, Marcel Bonţidean. Vom reveni cu amănunte în ediţia de mâine şi pe www.ziuadecj.ro, pe parcursul zilei de azi.

(T.C.)

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

Loading...
Comenteaza