Materialul de urmărire penală, prezentat astăzi primarului arestat Apostu. "Nu sunt probe noi" VIDEO

Materialul de urmărire penală, prezentat astăzi primarului arestat Apostu.
Materialul de urmărire penală a primarului suspendat Sorin Apostu, arestat preventiv pentru luare de mită, îi este prezentat în cursul acestei dimineţi.

Tot astăzi, la sediul DNA Cluj se vor prezenta omul de afaceri Călin Stoia, de asemenea arestat preventiv, precum şi soţia primarului, Monica Apostu, şi denunţătoarea din dosar, Aspazia Droniuc. Potrivit unor surse judiciare, alte persoane asupra cărora s-ar putea extinde ancheta vor fi cercetate într-un alt dosar, disjuns din celebrul 60/P/2011.

Este vorba despre arhitectul Bogdan Petrina, administratorul BogArt Construct şi fiul prorectorului Universităţii Tehnice, Mircea Petrina, dar şi despre Marin Lucian Pop, proprietarul Terra Construct, Mustafa Bekkar - asociat în Kiat Group, Marin Stancu - liderul cultivatorilor de pepeni din Dăbuleni, şi Ioan Ploscar, şoferul lui Sorin Apostu. Iniţial, aceştia au dat declaraţii de martori în dosarul de luare de mită al lui Sorin Apostu şi, potrivit unor surse judiciare, ar putea fi acuzaţi de complicitate la luare de mită şi respectiv dare de mită.

Cei implicaţi în dosar vor fi chemaţi în cursul zilei de astăzi, precum şi mâine, la sediul DNA Cluj. Dosarul în care sunt acuzaţi Sorin Apostu şi Călin Stoia urmează să fie trimis în judecată la Curtea de Apel Cluj.

UPDATE 12.11

La DNA a fost adus şi Călin Stoia. În aceste momente, în faţa procurorilor se află Sorin Apostu şi soţia acstuia Monica, Călin Stoia precum şi avocaţii acestora.

UPDATE 12.20

Dosarul în care sunt cercetaţi Sorin Apostu şi Călin Stoia are nouă volume, a declarat avocatul Tiberiu Ban, care îi reprezintă în proces pe cei doi soţi Apostu.

UPDATE 15.00

Monica Apostu a ieşit vizibil tulburată din sediul DNA. S-a îndreptat spre maşina avocatei, de unde a luat un telefon şi s-a reîntors în clădire. Soţia lui Sorin Apostu nu a dorit să facă declaraţii.

UPDATE 15.25

Avocaţii lui Călin Stoia, Sergiu Bogdan şi Rareş Trif, au ieşit la pauza de masă şi s-au rezumat la a spune că au lecturat mai mult de jumătate de dosar.

UPDATE 15.50

A ieşit Monica Apostu, însoţită de avocaţii familiei, Tiberiu Ban şi Gheorghiţă Mateuţ din sediul DNA. "Nu sunt probe noi la dosar, iar Monica Apostu are calitatea de învinuit, iar Sorin Apostu de inculpat. E un dosar voluminos, încă nu l-am parcurs pe tot", a declarat Mateuţ.

În acelaşi timp, din curtea DNA a ieşit şi una din maşinile instituţiei, în care, potrivit unor surse judiciare, se afla Sorin Apostu.

UPDATE 18.05

Avocatul Tiberiu Ban a declarat pentru ziuadecj.ro că prezentarea materialului de urmărire penală va continua mâine, după ce se va judeca cererea de eliberare sub control judiciar a lui Apostu.

Comenteaza