Materie nouă pentru elevii de gimnaziu: "dezvoltarea abilităţilor de viaţă" e privită cu scepticism VIDEO

Materie nouă pentru elevii de gimnaziu:
Pe lângă matematică sau fizică, elevii de gimnaziu vor avea din toamnă o materie nouă. "Dezvoltarea abilitatilor de viata" este menită să-i învăţe cum să se comporte în societate. 20 de profesori clujeni au fost obligaţi să facă un curs special pentru a putea preda această materie. Majoritatea copiilor nu înţeleg însă cum îi va putea ajuta acest curs să se descurce mai bine în viaţă.

Potrivit Ministerului Educaţiei, noua materie doreşte să dezvolte abilitatile de comunicare, cele sociale, abilitatile de management al invatarii si informatiilor, de autocunoastere, abilitatile de autoingrijire, cele cognitive si practice ale elevilor.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean spun că materia îi va ajuta pe elevi să se cunoască mai bine.

"Sunt sigur ca vor opta si cred ca in mare masura depinde de modul in care profesorii vor preda aceasta programa, din ce stiu eu la nivelul profesorilor s-a receptat foarte bine.La nivelul judetului Cluj cred că vreo 20 de profesori au facut cursul. În orice caz, nu doar ei pot preda, ci şi cei care sunt profesori de limbă şi comunicare", spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Horea Corcheş.

Reprezentanţii şcolilor clujene sunt siguri ca noua materie va avea succes printre elevi.

"E o nevoie tot mai mare in ultima vreme in societate de jaloane pentru puterea de colaborare lucrare apropiere tot mai mare de esenta umana pentru fiecare copil in parte astfel incat o astfel de materie ar putea pune bazele dezvoltarii unor componente in comportament", spune directorul liceului "Emil Racoviţăă", Constantin Corega.

Copiii nu sunt chiar atât de încântaţi de noua materie.  Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

"Dezvoltarea abilităţilor de viaţă" este gândită ca o materie opţională de doi ani, care se predă o oră pe săptămână.

 

Comenteaza