Meciul Dorel Vişan - Primărie se mută la Bucureşti

Meciul Dorel Vişan - Primărie se mută la Bucureşti

Procesul actorului Dorel Vişan, deschis împotriva Primăriei Cluj-Napoca, va debuta pe 6 octombrie la Tribunalul Bucureşti, după ce, nemulţumit de decizia primei instanţe de la Cluj, Vişan a cerut strămutarea cauzei. Actorul contestă decizia Primăriei prin care instituţia a refuzat să-i atribuie spaţiul din centrul oraşului în care funcţionează localul Art-Club (foto), des frecventat de lumea teatrului.

 

Procesul privind spaţiul din Piaţa Ştefan cel Mare numărul 14 a fost judecat în primă fază de Tribunalul Cluj, care a respins acţiunea actorului. Această decizie a fost atacată cu recurs şi procesul a fost strămutat la Curtea de Apel Bucureşti. Cererea de strămutare şi rejudecare a cauzei a fost admisă de Curtea de Apel Bucureşti la mijlocul lunii iunie.

 Litigiul dintre actor şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca a început în aprilie 2007, când Consiliul Local a votat atribuirea în folosinţă gratuită pentru o perioadă de trei ani a spaţiului în care funcţiona Art-Club-ul sindicatelor de la Teatrul Naţional şi Opera Română.

 

Spaţiul este format din şapte încăperi şi are o suprafaţă de 143 mp, din care în cinci încăperi, cu suprafaţa de 110,66 mp, funcţionează Art-Club-ul şi două încăperi, cu suprafaţa de 11,45 mp, respectiv de 28,18 mp, au destinaţia de agenţie de bilete, bibliotecă şi impresariat.

O parte din acest imobil a fost solicitat în vederea atribuirii de către actorul Dorel Vişan, în calitate de luptător pentru victoria revoluţiei române din decembrie 1989, în temeiul Legii nr. 42/1990, însă Consiliul Local nu a ţinut cont de solicitările acestuia.

Comenteaza