Medic clujean, prins din nou că lua mită de la părinţii copiilor bolnavi VIDEO

Medic clujean, prins din nou că lua mită de la părinţii copiilor bolnavi VIDEO
Medicul chirurg Ioan Dobrescu, angajat al Clinicii de Pediatrie 1 din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca (SCUC) a fost prins, astăzi, în flagrant delict în timp ce lua bani de la părinţii unui copil ce urma să fie operat.

"Un băieţel de etnie romă din Floreşti se află în Cluj-Napoca la spitalul de pediatrie de pe strada Moţilor cu fractura dublă de mână de duminică seara. Medicul a refuzat operaţia lui, cerându-le pe faţă părinţilor 500 lei. Aceştia neavând bani, s-au împrumutat de la un cămaătar şi într-un final băiatul a fost operat ieri. Apoi, cu nesimţire, medicul le-a spus părinţilor că nu ajung banii şi ar trebui să mai dea minim 200 lei ca să aibă grija de el, că dacă nu va muri deoarece era plin de puroi", povesteşte printr-un e-mail o cititoare ziuadecj.ro, cunoştinţă a familiei copilului.

În cursul zilei de astăzi, poliţiştii clujeni au organizat un flagrant delict reuşind să-l prindă pe medicul Ioan Dobrescu în timp ce lua bani de la părinţii copilului.

Flagrantul a fost confirmat de către chestorul Ioan Păcurar, şeful IPJ Cluj, care a declarat că în aceste momente se fac cercetări. De asemenea, procurorul Luminiţa Boca, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a confirmat la rândul ei că se fac cercetări în acest caz la parchet.

Medicul chirurg Ioan Dobrescu a mai fost prins în flagrant, în 2009, în timp ce primea suma de 100 de lire sterline de la Vasile Parna, tatăl unei fetiţe de doi ani care urma să suporte o intervenţie chirurgicală.

UPDATE ora 16.30:

Totul a început duminică seara când copilul de cinci ani s-a lovit la cot în timp ce se juca. Părinţii l-au dus la UPU şi apoi, în urma unei radiografii, s-a ajuns la concluzia că micuţul trebuie operat. Medicul de gardă din acea zi era chirurgul Ioan Dobrescu. Mama băiatului susţine că medicul i-a sugerat că e nevoie să îi dea bani pentru ca fiul ei să fie operat. Dobrescu a primit banii după ce intervenţia a avut loc, însă suma nu l-a mulţumit.

"L-au operat miercuri, iar fata mea i-a dat 5 milioane de lei. El i-a spus că nu sunt suficienţi şi că doar intervenţia la cot ar costa 6 milioane. A trebuit să vin eu în altă zi cu restul de bani", a spus bunica copilului.

Mama băiatului susţine că şi alţi părinţi au trecut prin aceeaşi experienţă.

"Se plângea oamenii că nu au bani să îi dea medicului ca să le opereze copii. Un bărbat din Zalău a venit cu copilaşul lui de urgenţă, avea doar 50 de lei în buzunar şi a trebuit să se întoarcă şi să se împrumute 100 de lei pentru doctor", a povestit Monica, mama copilului.

În momentul în care a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri, Ioan Dobrescu a refuzat să facă vreo declaraţie în apărarea sa. Reprezentanţii colegiului medicilor spun că în cazul în care acuzaţiile vor fi dovedite în justiţie, medicul şi-ar putea pierde dreptul de a profesa.

"Acest medic nu se află la prima abatere de acest gen, el a fost acuzat în urmă cu aproximativ doi ani că a luat mită 100 de lire sterline pentru a opera o fetiță de doi ani. Magistraţii de la Curtea de Apel Cluj l-au achitat în acest dosar în 15 martie 2011", a declarat  Mircea Bârsan, preşedintele Colegiului Medicilor Cluj

UPDATE ora 17.47

După audieri, medicul a plecat liber, nefiind emisă ordonanţă de reţinere pe numele său, aspect confirmat de Anca Purdea, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au spus că nu pot să ofere informaţii în privinţa acestui aspect.

 

Etichete
Comenteaza