Medic din Cluj și-a tratat pacienții din scaunul cu rotile: "Oxigenul era legat de cărucior, așa am lucrat"

Medic din Cluj și-a tratat pacienții din scaunul cu rotile: "Oxigenul era legat de cărucior, așa am lucrat"
| Foto: Facebook

Un medic din Cluj-Napoca, infectat cu noul coronavirus, și-a îngrijit pacienții din scaunul cu rotile și aproape că a ajuns prea târziu la spital. În vârstă de 72 de ani, medicul și-a pus propria viață în pericol ca să îi salveze pe cei aflați în grija sa.

Aplauze, flori și lacrimi de bucurie. Așa a fost primit un medic din Cluj-Napoca în centrul social pe care îl conduce. Bărbatul a făcut o formă gravă de COVID-19 și a fost internat la terapie intensivă săptămâni luni. A ajuns la spital foarte târziu din cauză că a stat să-i îngrijească pe cei 80 de bătrâni și 30 de angajați din centrul social.

"Gata, domnule doctor, ați ajuns acasă", așa l-au întâmpinat angajații centrului pe medicul Szentágotai Loránt. "Când s-a întors din spital, tot personalul era afară în curte și am plâns", a spus unul dintre ei.  "Aproape 10 luni, am reușit să nu avem niciun caz", povestește medicul erou. Când toți bătrânii și angajații din centru s-au îmbolnăvit, medicul i-a tratat din căruciorul cu rotile.

La 72 de ani, a învins boala. Chiar dacă nu este recuperat complet, și-a reluat munca în centrul social pe care l-a înființat în 1994. Întreaga poveste AICI!

 

Comenteaza