Medic ortoped din Cluj, condamnat în trecut pentru mită, acum acuzat de malpraxis în cazul unei fetițe de trei ani

Medic ortoped din Cluj, condamnat în trecut pentru mită, acum acuzat de malpraxis în cazul unei fetițe de trei ani
| Foto: captura video

Un medic ortoped din Cluj-Napoca, condamant în trecut pentru luare de mită, este acuzat acum de părinții unei fetițe de 3 ani că a pus mâna strâmb în ghips micuței și a refuzat să vorbească cu ei după operație. 

Un medic din Cluj este acuzat de părinţii unei fetiţe de trei ani că i-ar fi pus mâna strâmb în ghips. Ba chiar ar fi văzut greşeala pe radiografia copilei, dar a ascuns-o de părinţi. Doctorul nu este la prima lui reclamatie. Are chiar o condamnare pentru luare de mită, după ce 14 părinţi le-au povestit judecătorilor cum medicul le cerea bani ca să opereze copiii bolnavi. Medicul se apără și susține că și-a făcut meseria. Colegiul Medicilor va analiza cazul dacă părinții vor depune o plângere în acest sens.

Fetiţa de nici trei ani a vrut să sară de pe canapea. Aşa a căzut pe mâna stângă şi şi-a rupt antebraţul. După un ghips provizoriu pus la spitalul din Bistriţa, copila a ajuns pe mâinile medicului ortoped pediatru Ioan Dobrescu, de la Spitalul de Copii din Cluj.

Acolo medicul Dobrescu nu le-a explicat părinţilor cazul. "La internare, când eu am îndrăznit să întreb dacă pot să fiu cu copilul când îl anesteziază, mi-a zis da, când o să faci Facultatea de Medicină, moment în care pe mine m-a buşit plânsul", spune mama fetiţei. Însă Nici după intervenţia chirugicală, medicul nu a vrut să stea de vorbă cu părinţii fetei, conform observatornews.ro.

Părinţii copilei acuză că deşi pe radiografia făcută după operaţie se vedea clar că oasele au fost puse strâmb, medicul nu doar că nu şi-a îndreptat greşeala, le-a spus să meargă la contrul cu fetiţa abia după trei săptămâni. Părinţii l-au ascultat. Iar braţul copilei e strâmb şi acum. "Când i-am făcut noi radiografia la un centru privat din Piatra Neamţ la trei săptămâni am constatat, nefiind specialişti, că oasele nu sunt aliniate. Trebuia la o săptămână noi să fim chemaţi la un control de verificare, făcut radiografie şi observat atunci. Dacă oasele continuau să se deplaseze trebuia intervenit cu o tijă elastică", spune mama fetiţei.

Medicul din Cluj-Napoca neagă toate acuzaţiile şi susţine că braţul fetei se va îndrepta de la sine. Şi pentru comportamentul său faţă de părinţi are o explicaţie: îi e teamă de COVID. "Am 65 de ani. De ce trebuia să stau eu faţă în faţă cu ei să mă expun să mă infecteze?", a declarat acesta.

La spitalul de copii din Cluj deja s-a deschis o anchetă internă. "În acest moment se adună date vis a vis de starea copilului în momentul internării, al externării şi tot actul medical desfăşurat pe această perioadă", a declarat Daniela Dreghiciu, purt. de cuv. Spitalul de Copii din Cluj, anunţă şi stiri.tvr.ro.

Medicul nu e la prima abatere. Ioan Dobrescu subiectul unui scandal şi în 2016. Acesta a fost judecat şi condamnat pentru luare de mită, după ce 14 părinţi au depus mărturie împotriva lui. Medicul profesează și acum în același spital, dar este în perioada de "încercare" și are obligația să nu comită o infracțiune, mai anunţă stiri.tvr.ro.

Comenteaza