Medicamentele găsite la Someşul Cald fac parte din același lot cu cel de la Tarniţa. Clujenii au băut apă potabilă de la Someşul Cald

Medicamentele găsite la Someşul Cald fac parte din același lot cu cel de la Tarniţa. Clujenii au băut apă potabilă de la Someşul Cald

Medicamentele găsite la Someşul Cald fac parte din același lot cu cel de la Tarniţa, susţine prefectul Clujului. Când au fost descoperite medicamentele pe lacul Tarniţa, Compania de Apă Someș S.A. a comutat prelevarea apei brute pentru potabilizare de pe lacul Tarnița pe lacul Someșul Cald. 

Au fost găsite din nou medicamente expirate în apele din Cluj. Medicamente au fost găsite aruncate în lacul Someșul Cald. Potrivit prefectului Clujului, Tasnadi Szilard, medicamentele fac parte din același lot.

“Nu pot să zic că am vreo suspiciune concretă. Am vorbit în cursul zilei de azi cu domnul comisar-șef al Gărzii de Mediu Cluj și mi-a relatat faptul că, raportat la incidențul de la Tarnița, mai multe cutii au fost găsite în pădure și există suspiciunea că vântul ar fi suflat cutiile în apă și așa ar fi ajuns în Tarnița.

În ceea ce privește incidentul de la Someș, am înțeles că medicamentele au făcut parte din același lot cu medicamentele găsite pe Tarnița. Autoritățile au prelevat două probe și s-a constatat că calitatea apei nu a fost afectată.

O să solicităm să se efectueze o analiză amănunțită de către autoritățile abilitate. S-a deschis un dosar penal pentru faptele distincte găsite la Someș. Autoritățile urmează să vizioneze eventualele camere video, dacă există sau să încerce să identifice persoanele vinovate. Sancțiunile sunt de la contravenție până la dosar penal”, a declarat prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard pentru Digi24. 

Specialiștii au prelevat probe de apă, au fost făcute analizele și rezultatele obținute arată că apa din acumularea Someșul Cald se încadrează în valori normale. De remarcat este faptul că la momentul în care medicamentele au fost găsite pe lacul Tarniţa, Compania de Apă Someș S.A. a comutat prelevarea apei brute pentru potabilizare de pe lacul Tarnița pe lacul Someșul Cald, care se pare că se afla în aceeaşi situaţie ca şi zona Tarniţa. 

Citeşte şi: Au venit rezultatele analizei apei din Tarnița. A fost sau nu afectată de medicamentele aruncate?

Comenteaza