Medicii din Cluj, care au eliberat adeverințe de vaccinare false, plasați sub control judiciar

Medicii din Cluj, care au eliberat adeverințe de vaccinare false, plasați sub control judiciar

Cei doi medici din Cluj, de 26 și 41 de ani, care au eliberat adeverințe de vaccinare false au fost puși sub control judiciar pentru 60 de zile. 

Este vorba despre o tânără doctoriță, de 26 de ani, care lucra la centrul de vaccinare din Ocna Mureș, județul Alba, și un medic de 41 de ani din Cluj-Napoca, care ar fi instigat-o să elibereze actele false, unor pacienți care nu s-au vaccinat. 

”Procurorul a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de cei doi inculpați pe o durată de 60 de zile, perioadă în care inculpații trebuie să respecte obligaţiile impuse de art. 215 alin. 1 C. proc. pen., precum și să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și să nu se apropie și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu anumite persoane”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, conform Ziarul Unirea.

Medicul de 41 de ani ar fi determinat-o pe tânăra de 26 să intre în platforma de evidență națională a vaccinărilor și să elibereze adeverințe de vaccinare. Doctorița a accesat la finalul lunii iunie Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și a introdus 7 pacienți ca fiind vaccinați, deși aceștia nu se imunizaseră (5 persoane figurau ca fiind vaccinate cu Pfizer și două cu Johnson & Johnson). ”Inculpata a utilizat în acest scop user-ul și parola de acces în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) al Centrului de vaccinare Ocna Mureș din subordinea Direcției de Sănătate Publică Alba, la care a avut acces în calitate de medic în cadrul centrului de vaccinare”, transmit anchetatorii.

Procurorii au confiscat un telefon mobil, un laptop și o unitate de calculator, folosite pentru accesarea sistemului informatic.

Comenteaza