Medicii legişti au dat un verdict în cazul tragediei de la Liceul Bathory

Medicii legişti au dat un verdict în cazul tragediei de la Liceul Bathory
Medicii de la IML Cluj au întocmit astăzi un raport preliminar în cazul decesului copilului de 10 ani de la Liceul Teoretic "Bathory Istvan".

"Am trimis trimis, ieri, o echipă de control care a luat declaraţii de la directoare, medic, dar şi de la copii. Din informaţiile pe care le-am primit, copilul mergea de la şcoală pentru a lua masa şi dintr-o dată s-a prăbuşit. Copilul din spatele lui l-a văzut şi chiar s-a ferit. Mai departe este o chestiune medicală, este o tragedie", spune Valentin Cuibus, inspector general ISJ Cluj, despre cazul elevului de la Liceul Bathory.

Legat de speculaţiile că ar fi vorba de un anevrism cerebral, Cuibus aşteaptă rezultatele medicilor de la IML.

"Vom afla acest lucru când se vor face publice informaţiile privind necropsia. Ştim că în luna octombrie, băiatul a mai leşinat la şcoală şi că au fost anunţaţi părinţii care i-au făcut nişte analize medicale. După aceste analize, părinţii nu au dat informaţii medicului şcolar că ar trebui ţinut sub observaţie. Intervenţia medicului, a învăţătoare şi a profesorului de serviciu a fost una imediată. Nu a fost niciun semnal că băiatul s-ar fi simţit rău". 

Citeşte mai multe despre această tragedie AICI.

UPDATE: "Conform unui raport preliminar al medicilor de la IML Cluj, decesul minorului a survenit în urma unei afecţiuni medicale, moartea nefiind una de natură violentă", a declarat Anca Sidonia Bolba, purtătot de cuvânt IPJ Cluj.

UPDATE: "A fost vorba despre o hiperplazie a timusului (n.red. Timusul este o glandă cu secreție internă, așezată în partea superioară a toracelui, care influențează creșterea organismului în primii ani ai copilăriei și se atrofiază mai târziu. Hiperplazia timsului înseamnă creşterea acestei glande care apasă pe torace, dar şi pe alte organe)", a spus directorul IML Cluj, Costel Siserman.

 

Comenteaza